Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme na jugu

Zbog obilne kiše poplavljene ulice u Splitu i Makarskoj

poplava, kiša zadar (1)
Frane Šarić
02.10.2012.
u 13:20

Na ulicama Makarske tako su zbog velikog pljuska i začepljenih šahtova nastajale bujice te je potopljena gradska riva i neki dijelovi gradskih naselja

Obilna kiša praćena grmljavinom sinoć i jutros prouzročila je velike teškoće stanovništvu Splita, Makarske i okolice.

Na ulicama Makarske tako su zbog velikog pljuska i začepljenih šahtova nastajale bujice te je potopljena gradska riva i neki dijelovi gradskih naselja, prenosi Dalmacija News.

Mnogo posla bilo je i za pripadnike DVD-a Makarska koji su ispumpavali vodu iz mnogih objekata jer je u 30-ak minuta palo 50 litara kiše po četvornom metru.

Imate li fotografije ili video nevremena, pošaljite nam na e-mail dojavi@vecernji.net

>>U 'jezeru' ispred crkve u Zadru igrali vaterpolo i lovili ribu

Ključne riječi

Komentara 3

JA
jamanuša
13:57 02.10.2012.

nije čudo nakon obilne kiše što poplavi jer su slivnici začepljeni njih 30%.već dugo vremena a ništa se ne radi kako bi se popravilo, građani kojima zbog ovakih razloga plave neka tuže vjerojatno će dobiti spor još pri tome akoko izvedu vještaka na mjesto događaja koji će konstatirati činjenicu.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
13:59 02.10.2012.

U nas je došao jedan lijep pljusak i trajao je dvadesetak minuta, ali makarski ni blizu. Palo je možda 10 litara po metru četvornom u tih dvadeset minuta. No mi smo u dolini Neretve u nizini, a u Makarsku se zna spustiti kišonosni oblak s Biokova nešto češće, čak i tijekom ljeta.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
14:02 02.10.2012.

Inače, jedna zanimljivost vezana za ovu proteklu zimu. Kad su dolazile polarne hladnoće i snijeg za snijegom u veljači, jedino mjesto na Makarskoj rivijeri (dugoj 50 kilomatara) bez centimetra snijega bila je Podgora. Inače, mjesto podgora nekoliko je kilometara udaljena od Igrana i Tučepa. Ona je između. U Tučepima i Igranama je padao snijeg, a u Podgori ni centimetra. Tu je padala kiša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije