Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijavljeni vozači

Zbog obijesne vožnje prve kaznene prijave

policija
Marijan Sušenj/PIXSELL
02.01.2013.
u 12:29

Pulska prometna policija prijavila je 24 godišnjaka zbog "lude" vožnje pod utjecajem alkohola u novogodišnjoj noći, a osječka 49-godišnjaka koji je pijan izazvao sudar

Zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu, koje je od prvog dana ove godine kazneno djelo, prvi je u Hrvatskoj prijavljen mladi Puljanin. Pulska prometna policija prijavila je ovog 24 godišnjaka zbog "lude" vožnje pod utjecajem alkohola u novogodišnjoj noći. Kako se doznaje, riječ je o vozaču koji je policiji poznat otprije, bio je više puta prijavljivan zbog prometnih prekršaja i vožnje pod utjecajem alkohola.

U utorak oko 3.45 sati mladić je upravljao automobilom Honda pulskih registarskih oznaka kolnikom Ulice Marsovo polje i dolaskom do kružnog toka s Cestom prekomorskih brigada i Premanturskom cestom, automobilom je skrenuo ulijevo u zabranjeni smjer te nastavio vožnju kružnim tokom. Nakon toga mladić je počeo skretati ulijevo na kolnik Ceste prekomorskih brigada, gdje je zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 1,51 promila i neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, prešao preko montažnog rubnjaka od kojeg se odbio i prednjim dijelom udario u zadnji dio automobila BMW, pulskih oznaka kojim je upravljala 32-godišnjakinja s područja Medulina.

U prometnoj nesreći, na sreću, nitko nije ozlijeđen, a vozač Honde smješten je u posebne prostorije policije do otrežnjenja. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog obijesne vožnje.

Drugi vozač koji je "zaradio" kaznenu prijavu zbog obijesne vožnje jest 49-ogodišnji Osječanin. Podgrijan s 2,23 promila alkohola, nije se na vrijeme zaustavio pred semaforom na kojem su već stajala dva vozila i čekala zeleno svjetlo. Kako je izvijestila policija, svojim je vozilom udario u automobil za čijim je upravljačem sjedio 20-ogodišnjak iz Baranje. Mladićevo se vozilo potom odbilo i udarilo je automobil ispred sebe, u kojem je bila 39-ogodišnja Osječanka. Izazvao je tako mali lančani sudar. Zbilo se to u utorak oko 15 sati.

>>Stop obijesnoj vožnji: Za 100 km/h u naselju do 3 godine zatvora

Komentara 1

JO
josmalopanestalo
18:00 02.01.2013.

ja sam skužila da su bili pijani a ne bijesni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije