Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOSTAVLJANJE

'Zbog nečije osvete postala sam žrtva nasilja na Facebooku'

marija renić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
18.10.2013.
u 18:12

Vinkovčanka Marija Renić kaže da su joj se javljale djevojčice koje su doživjele isto. Istraživanje upozorava na elektroničko nasilje

– I ja sam postala jedna od tih “vinkovačkih kurvi”. I to najveća od najvećih. Povrijedilo me to, no takvo što sam i očekivala. Jer u mojem je slučaju iza svega stajala osveta. Čim se pojavila Facebook grupa “Vinkovačke kurve” inicirala sam zahtjev da se ta grupa ugasi pa sam se onda i sama našla na meti i postala žrtvom. Nakon toga počele su mi se javljati djevojčice koje su prije imale istih problema – posvjedočila je 25-godišnja Vinkovčanka Marija Renić, HT-ova stručnjakinja za online marketing, danas na okruglom stolu “Izazovi suočavanja s elektroničkim zlostavljanjem u Hrvatskoj” u Matici hrvatskoj.

>> Manijak opet na Facebooku otvorio profil 'Vinkovačke dro...'

Predstavnice Poliklinike za zaštitu djece i Hrabrog telefona predočile su rezultate istraživanja provedenog na 1500 učenika iz cijele Hrvatske, od 5. razreda osnovne do 2. razreda srednje škole. Pokazalo se da njih 84% ima pristup internetu preko telefona, 92% ima profil na Facebooku (FB), 3% je na FB-u navelo kućnu adresu, 34% ponekad prihvaća zahtjeve za prijateljstvo nepoznatih osoba, 3% je otišlo na susret s nepoznatom osobom koju su upoznali na FB-u, 16% primilo je poruke seksualnog sadržaja, a 15% prijetnje.

>> Alarm zbog ankete: Na Facebooku je 68% djece prije 13. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije