Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HULIGANI DIVLJALI

Zbog napada na policajce u Splitu privedeno troje ljudi

Policijski automobili u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
15.03.2015.
u 13:15

Veća skupina navijača oko 17 sati u subotu u Karamanovoj ulici u Splitu napala je policajce

Splitska policija privela je tri osobe koje dovodi u vezu s napadom na policajce nakon što je u subotu u Splitu odigran derbi između HNK Hajduk i GNK Dinamo. 

Kako je priopćeno iz policije, veća skupina navijača (zapravo će prije biti huligana, op.a.) oko 17 sati u subotu u Karamanovoj ulici u Splitu napala je policajce, bacajući na njih kamenje, staklene boce, veće komade drva i kamenje. Netko do tih huligana, u policijski automobil je ubacio i za sada nepoznato zapaljivo sredstvo, a pokušavajući se obraniti od tog divljačkog pohoda, jedan od nazočnih policajca dva je puta pucao u zrak

U požaru koji se proširio iz automobila u koji je ubačeno zapaljivo sredstvo,  izgorjela su četiri automobila, a lakše su ozlijeđeni jedan policajac te jedna policajka. Policajci su požar u vozilu uspjeli ugasiti sami i prije dolaska vatrogasaca. Obavili su očevid, no nije priopćeno kolika je šteta nastala paljenjem policijskih automobila. Zbog tog događaja jedna je osoba privedena u subotu navečer, a dvije u nedjelju, a policija je  priopćila da se traga i za ostalim sudionicima tog huliganskog napada.

Splitska policija priopćila je i da su pregledom stadiona na Poljudu prije početka utakmice, na sjevernoj tribini stadiona, na kojoj se tradicionalno okupljaju najžešći navijači Hajduka, pronašli i oduzeli 117 raznoraznih pirotehničkih sredstava i to 84 improvizirane baklje, 22 baklje, šest topovskih udara i pet dimnih bombi. Osim troje privedenih zbog napada na policiju, prije, i za  vrijeme utakmice priveli su još 66 osoba, koje se uglavnom sumnjiče za počinjenje prekršaja vezano za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Osim toga, kod četiri osobe je nađena droga, kod dvije  nož, pa su u tom slučaju kriminalistička istraživanja u tijeku, a istražuje se i tko je razbio staklo na jednom od gradskih autobusa.

>> Huligani u Splitu napali policiju i zapalili im automobil, policija pucala u zrak

>> Navijači se potukli na benzinskoj postaji u Opuzenu

Komentara 8

LO
ledo.ostrihon
14:03 15.03.2015.

Ovaj kriminalni događaj je samo posljedica rada nekih naših političara sumnjive moralne kvalitete i njihove povezanosti i "ulizivanja" sa određenim navijačkim skupinama. Takav način politiziranja kroz sabor , naravno, daje običnom navijaču poruku da je nedodirljiv i da ima pravo raditi što želi.... Katastrofa....

DI
dinamojavolim1
13:44 15.03.2015.

nazalost izgleda stvarno netko treba poginut prije nego se te huligane pocne zatvarat

ZD
zdepar
17:58 15.03.2015.

kada nisu mogli na stadion u Maksimiru, onda to nisu bili huligani s zabilježenim prekršajima javnog reda, a sada nisu navijači, pa zar huligani vode hajduk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije