Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGRADA Vlast i oporba protiv dopredsjednika Vijeća i prosvjeda migranata na Dan grada

Zbog najavljenog prosvjeda pala ostavka S. Miklaužića

11.02.2009.
u 15:16

Stjepan Miklaužić, predsjednik Udruge Dnevni migranti, odstupit će s mjesta dopredjednika Gradskog vijeća Pregrade, na koje je izabran kao vijećnik oporbene Zagorske stranke.

Prosvjed i lobiranje
Rezultat je to rasprave o prosvjedu koji je ta udruga najavila da će na Dan grada, Bijelu nedjelju održati u Pregradi. Darko Hrestak (HSS) istaknuo je kako će se toga dana u Pregradi okupiti brojni državni dužnosnici i u raspravi je rečeno da bi prosvjed mogao biti kontraproduktivan za Pregradu, poglavito pri lobiranju za financiranje gradskih projekata, koji bi, među ostalim, omogućili u konačnici i otvaranje novih radnih mjesta, a tako i rješavanje problema dnevnih migranata koji žive u Pregradi.

– Na vlasti u Pregradi je koalicija HDZ-HSS, isto kao i u državi, i ne mogu vjerovati da se problem nije mogao riješiti – kazao je Miklaužić. Gradonačelnica Vilmica Kapac pročitala je potom dopis potpredsjednika hrvatske Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, u kojem je podrobno objašnjeno sve što je Vlada učinila kako bi riješila problem obespravljenih dnevnih migranata u kojemu stoji da bi hrvatski radnici koji rade u Sloveniji u slučaju otkaza mogli dobiti naknadu za nezaposlenost na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ako su prije toga najmanje devet mjeseci plaćali doprinos za zapošljavanje.

Moral i vjerodostojnost
S obzirom na to da Stjepan Miklaužić nije želio odustati od prosvjeda za Dan grada, vijećnik oporbenoga HNS-a Vjekoslav Gorup istaknuo je da “takva osoba ne može moralno i vjerodostojno obnašati funkciju dopredsjednika Gradskog vijeća”.

– Vidljivo je da je Pregrada učinila sve što je mogla, i problem dnevnih migranata ne može se riješiti u Pregradi, nego jedino u Zagrebu. Zašto prosvjed ne organiziraju u Humu na Sutli, odakle je više dnevnih migranata, nego u Pregradi? – pitao je Gorup i istaknuo da će s obzirom na sve okolnosti iskoristiti statutarnu mogućnost i u ime jedne trećine vijećnika pokrenuti proceduru za smjenjivanje Stjepana Miklaužića s dužnosti dopredsjednika Gradskog vijeća. Miklaužić je na to odgovorio da će sljedeći dan sam podnijeti ostavku, no jučer je u Gradu nisu zaprimili.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije