Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun
Povratak na članak

Zbog najavljene rasprave o Pavi Barišiću Čatić traži smjenu Silobrčića

Profesor emeritus svoj je zahtjev, osim Odboru za etiku u znanosti i visokom obrazovanju, uputio i na znanje Plenkoviću, Barišiću i Borasu

Komentari 17

TO
tom
09:17 26.10.2016.

prof. čatić je u formalon-pravnom smislu u pravu. no u suštinskom smislu nije u pravu. taj barišić ima veliki kufer pun afera na svojim plećima. i nije ga trebalo gurati tu gdje je sada. bez obzira tko ga je tu izgurao. sve oko barišiča treba rasčistiti. ako nije bilo volje (političke ili ine) prije onda to treba učiniti sada. ne može biti hrvatski ministar netko tko je na bilo koji način pokušao prevariti hrvatsku državu!

VL
BA
barjak
09:27 26.10.2016.

Zar taj Plenkovic u Hrvatskoj nije mogao naci sacicu postenih ljudi za sastavljanje vlade.

VL
BA
barjak
09:26 26.10.2016.

Treba se vec jednom rjesiti tih Crnoja u politici a posebno u vladi i Sudstvu.

VL
DI
Dingač
11:28 26.10.2016.

da je Čatić pošten sačekao bi rezultate istrage pa ako se pokaže da je ministar ispravan onda razriješiti silobčića. ovako samo Čatić postaje i sam sumljiv.

VL
TW
TWITOIST
09:07 26.10.2016.

SDP-e ce biti ''SUZDRZAN''.Kad ne znas sta valja ,a ne znas sta nevalja,kad ne znas sta je dobro i neznas sto nije dobro ,odnosno kad ne znas nista onda pritisnes ''SUZDRZAN''

VL
DU
Deleted user
11:12 26.10.2016.

Javnost ima pravo znati što se dogodilo s nekoliko prijava protiv aktualnog ministra. Silobrčić je sukladno javnom interesu odgovorio samo da su prijave našli u arhivu i da će ih razmotriti. Ako Čatić smatra da Etičko povjerenstvo treba biti obavijeno velom tajne, da javnost ne treba znati čime se bavi i što radi, onda je jako promašio. U tom bi slučaju bila legalizirana praksa zataškavanja, da se prijave strpaju u ladice i da nitko više nikada ne sazna što je s njima. Tako se očito postupilo u Barišićevom slučaju. Umjesto da se založi za transparentnost rada svih institucija društva, Čatić zbog osobnih animoziteta prema Silobrčiću gazi po pravu javnosti da zna kakvi su joj državni dužnosnici.

VL
SO
Somelier
09:44 26.10.2016.

barjak - nešto si pobrkao. Crnoja je jedino kriv što je bio na krivoj adresi prijavljen i to ne možeš uspoređivati sa raznim može biti kriminalnim radnjama.

VL
HO
HodoČasnik
09:53 26.10.2016.

1. Zašto je ta prijava u ladici skoro punih 6 g? 2. Akademik Silobrčić je predsjednik tog povjerenstva već 2-3 g i sada kad je ovaj postao ministar on vadi te prijave iz ladice?! Dno dna!

VL
SO
Somelier
09:10 26.10.2016.

Koje gluposti. Ako su imali nešto protiv profesora Barišića što to nisu onda riješili a ne sada. Zar je sada to isto veči "kriminal" nego što je bio onda. Ministri moraju biti čisti kao suza ali da se navodno nekee stvari odavno znaju a sada bi se riješavale je apsurd. Protiv Obuljen ima desetine kaznenih prijava pa nikome ništa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.