Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite na oprezu!

Tuča zabijelila Pakoštane, za nedjelju izdano upozorenje za cijelu Hrvatsku

U Pakoštanima padala tuča više od 30 minuta i zabijelila cijelo mjesto
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
1/40
21.12.2019.
u 20:15

Za veći dio Hrvatske Državni hidrometeorološki zavod je izdao narančasto upozorenje koje označava da je vrijeme opasno

Grmljavinsko nevrijeme, olujni vjetar, obilna kiša, poplave i tuča - sve to donijelo je sa sobom u veći dio zemlje pogoršanje vremena koje je stiglo u Hrvatsku. Zbog svega toga, za veći dio Hrvatske Državni hidrometeorološki zavod je izdao narančasto upozorenje koje označava da je vrijeme opasno, dok su za područja Lešće toplice i Opuzen na snazi mjere pripremnog stanja obrane od poplava. 

Za riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju DHMZ je osim za opasnost od jakih oborina i vjetra, izdao upozorenje i za moguće grmljavinsko nevrijeme. Kako javlja Šibenik Meteo, veliki dio sjeverne Dalmacije osim grmljavinskog nevremena zahvatila je i tuča. Sustav se s otvorenog mora preko otoka zadarskog arhipelaga premjestio na obalu pri čemu je najžešći udar bio na potezu od Biograda do Pakoštana.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno snažnom kišom obrušilo se nad Zadrom, Biogradom na moru, Stankovcima te Bilom Vlakom, piše ŠibenikIN.

Što se tiče Istre, do 15 sati najviše kiše u središnjoj Istri palo je u Juranima - 77 mm. Vodstaj Raše u Potpićnu u 13 sati porastao je na s jučerašnjih 173 centimetara na čak 548 centimetara. Istramet javlja da se nabujala Pazinčica izlila se iz korita, a poplavljena su i polja kod Cerovlja kao i neke lokalne ceste. Nabujali pritoci prema Gologorici mjestimice se prelijevaju preko prometnica, a poplava je i u Pazinskoj jami, a tek se očekuje dolazak glavnog vodenog vala. U zaleđu Kvarnera na više mjernih stanica izmjereno više od 200 litara kiše po kvadratnom metru.

VIDEO Zarečki krov: Nabujala Pazinčica

FOTO Olujno jugo i kiša u Rijeci

U Pakoštanima padala tuča više od 30 minuta i zabijelila cijelo mjesto
1/18

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3). Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), izviještava HAK.

U nedjelju nas pak očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, na Jadranu i predjelima uz njega i pljuskovima s grmljavinom, javlja DHMZ. Lokalno će oborina biti obilna. Uz zahladnjenje u najvišim predjelima prolazno može biti susnježice i snijega. Prema večeri sa zapada postupni prestanak oborine. Umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jako te olujno jugo i južni vjetar sredinom će dana okrenuti na zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, u unutrašnjosti Dalmacije malo viša, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

Meteoalarm je za sutra izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Za karlovačku, zagrebačku i osječku regiju izdano je žuto upozorenje zbog snažnog vjetra koji će puhati i kiše. Za ostatak Hrvatske izdano je narančasto upozorenje, a na Jadranu su mogući udari vjetra do 95 kilometara na sat.

VIDEO Jak vjetar u pulskom akvatoriju

VIDEO Nevrijeme na splitskom području

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

DD
dobar.d
23:43 21.12.2019.

Uzasno!

MI
milemiler
23:40 21.12.2019.

Grozno!

Avatar Untouchable
Untouchable
20:53 21.12.2019.

Ah ta Kolinda..opet nepogode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije