Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terorizam

Zbog mogućih napada njemačka policija ne ide na godišnji odmor

njemačka
AFP/PIXSELL
19.11.2010.
u 18:00

Proglašen je 9. stupanj opasnosti od napada. Berlin, München i Hamburg moguća su meta terorista.

Prema procjenama šefa njemačke policije Matthiasa Seegera, opasnost od terorističkih napada u Njemačkoj veća je nego ikada do sada.
- Na ljestvici opasnosti od 1 do 10, pri čemu 10 znači najveća opasnost trenutačno se nalazimo na devetom stupnju - rekao je Seeger za njemački list Bild. Šef njemačke policije kao moguća mjesta napada naznačio je željezničke stanice i zračne luke. On pri tom nije isključio mogućnost da napad bude izveden na sličan način kao što se to dogodilo 2008. u indijskoj metropoli Mumbaiju kada su teroristi zauzeli željezničku stanicu i dva hotela, ubivši pri tome 175 ljudi.

Da bi i Njemačka mogla postati cilj terorističkog napada poznato je već od napada 11. rujna 2001. na SAD. No sad prvi put postoje konkretne indicije za planove terorističke mreže Al- Qa’ide da izvede napad u Njemačkoj pa su povećane mjere sigurnosti u čitavoj zemlji. Mogući su cilj, prema navodima policije, velegradovi Berlin, München, Hamburg te gusto naseljeno područje Ruhra, navodi Deutsche Welle.

Njemački ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere kazao je kako postoji “pojačana opasnost” od terorističkih napada u Njemačkoj, što je do sada najeksplicitnije upozorenje vezano uz moguće terorističke napade u toj zemlji. Upozorenje je, po njegovim riječima, objavljeno na temelju informacija prikupljenih od njemačkih islamista uhićenih u Pakistanu i Afganistanu kao i najnovijeg upozorenja jedne strane obavještajne službe. I predsjednik njemačkog sindikata policajaca Reiner Wendt smatra da je situacija ozbiljna.
- Pojačano stanje pripravnosti potrajat će najmanje do kraja godine - izjavio je Wendt i dodao da policija u tome razdoblju neće ići na godišnje odmore.

Ključne riječi

Komentara 22

PR
proview
18:03 19.11.2010.

ja sam čuo da u njemačkoj islam nije priznat kao religija,kako hrvatsku ne diraju izgleda da se ne osjećaju ugroženima iako smo u nato savezu

OB
-obrisani-
18:04 19.11.2010.

kak je švabam lako biit fašisti

99
999jakob
20:27 19.11.2010.

pa kaj nije bolje naoruzat sve nijemce, ovi sa bradama i turcini i albanci ti su tak i tak svi naoruzani heheheheehehe, pa kad gdje vide kojeg bradanju da svrlja odmah ga zgrabit i predat amerikancima heheheheehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije