Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izletište kraj Koprivnice

Zbog kvara hidrofora četiri dana vikendaši na Šoderici bili bez vode

Delgalo
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
06.05.2014.
u 10:00

Vikendaši već dvije godine čekaju da proradi nova vodovodna mreža

Ljudi su došli na produženi vikend, vidite i sami da je sve uređeno oko vikendica, a u slavinama nema ni kapi vode - ogorčeno nam je pričala jučer prijepodne Branimira Delgalo, vikendašica na jezeru Šoderici nadomak Koprivnice na kojoj je takvo stanje bilo još od petka.

Nije ni pitka voda

Iako to ni nije pitka voda, nego vikendašima, kako sami kažu, služi samo za ispiranje zahoda i pranje nogu, kad je nema svima stvara velike probleme.

- Za zahod moramo po vodu u jezero, za piće je ionako kupujemo, a za kuhanje vodu ‘žicamo’ od prijatelja po okolnim selima. Dobro u lošem je što je zadnjih dana palo puno kiše pa se nešto nakupilo kišnice - dodala je vikendašica iz Zagreba, koja sa suprugom na Šodericu dolazi od 1977. godine.

Njezin suprug Vladimir nije mogao vjerovati da se kvar nije odmah uklonio.

- Načelnik je bio na putu u Austriji, a nitko drugi nije mogao dati odobrenje da se to ide popravljati. To nije u redu - rekao je on.

Jučer oko 16 sati vikendaši su ponovno dobili vodu.

- Za tri-četiri sata oni to poprave, a mi smo četiri dana morali biti bez vode - javio nam je odmah mobitelom Vladimir.

Netom prije razgovarali smo s načelnikom Općine Legrad, koja upravlja Šodericom, Ivanom Sabolićem (SDP). Rekao nam je da će sve profunkcionirati u roku od 24 sata. Pokazalo se da je to bilo i puno prije.

- Istina je, bio sam u Austriji, nisam ni znao da nema vode, ali nije točno da me se nije moglo dobiti i da su zbog mene stajali radovi. Riječ je o starom vodovodu, koji crpi vodu iz bunara, za koji nijedan Šoderaš ne plaća ni kunu. Otišao je hidrofor, ne može se to popraviti na jedan-dva. Stari se više ne da ‘krpati’ pa ćemo staviti zamjenski hidrofor. Jedino što će on imati zapremninu od 300 litara, a dosadašnji je imao 1500 litara. To je privremeno rješenje jer svi željno iščekujemo da proradi nova vodovodna mreža - izjavio je Sabolić.

Pitanje svih pitanja je kad će to biti. Bivši HDZ-ov načelnik Mladen Vernić obećao je da će voda u vikendice stići do kraja - 2012. godine.

Zakazao izvođač

- Izvođač radova Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada nije dobro obavio svoj posao pa je iza njih popravljao koprivnički Komunalac. Sada smo konačno prikupili sve papire i ovaj tjedan ćemo podnijeti zahtjev za tehničkim pregledom. Ako bude sve u redu, ljudima još jedino ostaje priključiti se na mrežu. Općini neće morati ništa plaćati, ali Koprivničkim vodama hoće, i to oko tisuću eura - kazao je Sabolić.

Investicija dugoočekivane nove vodovodne mreže na Šoderici vrijedna je nešto više od 2 milijuna kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije