Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočekivano

Zbog kritike Šeksa i Kosor, Davor Stier izgubio mjesto u Bruxellesu

davor stier
Antonio Bronić/PIXSELL
19.03.2012.
u 22:39

Davor Stier slovio je kao blizak savjetnik J. Kosor, ali i potencijalna zamjena Vladimira Šeksa

Neki članovi kluba zastupnika HDZ-a prije odluke o promatračima u Europskom parlamentu primili su telefonski poziv s naputkom za koga glasovati. To je samo jedna od tema o kojoj se posljednjih dana govori među hadezeovcima, kažu nam. Stranka koja prolazi kroz turbulentan period podijeljena je i oko odabira EU parlamentaraca – iako su do njih, formalno, došli legalnom procedurom - jer iz imena iščitavaju odnose snaga u HDZ-u.

Prema nekima, Davor Božinović dobio je zeleno svjetlo jer ne predstavlja opasnost za Jadranku Kosor u Hrvatskoj, Andrej Plenković uspio je iz svim suprotnog razloga, počelo se razmišljati o tome što će biti ako se kandidira za šefa stranke pa ga je bolje «gurnuti u Bruxelles», dok je Frano Matušić saveznik na jugu Hrvatske.

Iz bruxelleske je priče, za mnoge neočekivano, ispao Davor Stier koji je slovio kao blizak savjetnik J. Kosor, ali i potencijalna zamjena Vladimira Šeksa. Prijepori oko procedure čuli su se i na sjednici Kluba prošlog petka. Kako doznajemo, povuklo se pitanje zašto je dio kandidata SMS-om doznao kako se hitno mora održati sjednica netom prije održavanja, dok su za nju drugi znali ranije te imali vremena za pripremu i lobiranje.

Na nedostatak fair playa, kažu nam, ukazao je na sjednici i Stier. Neki nagađaju da je među Kosor i Stierom puknulo kad je upozorio kako nije korektno zlorabiti pisma Europske pučke stranke, odnosno kancelarke Angele Merkel i američke državne tajnice Hillary Clinton, koja su stigla kao zahvala na Kosoričina pisma, a koje je Šeks predstavio kao podršku Kosor. Posljedice je, očito, osjetio u petak.

Komentara 33

DO
downunder
10:20 20.03.2012.

Moj stari zna reći: \"jezik žari a guzica plati\".

VE
velikazmija
10:56 20.03.2012.

sandra jesi li ti iz partija com-- ništa čudno što tako misliš isto miošljenje i ja imam o vama -- iz partija kom -ne com --

AU
autoritet
23:53 19.03.2012.

Kosorica je jučerašnja vijest Kako osoba može biti toliko slijepa i vidjeti se potpuno suprotno od normalna svijeta, ne znam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije