Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpomognuto samoubojstvo

Zbog kritika liječnika: Njihova eutanazija dozvoljena je u nizu zemalja, Kanada ju odgodila

24.12.2022.
u 17:39

Potpomognuto samoubojstvo, odnosno eutanazija, dozvoljena je u Belgiji, Kanadi, Kolumbiji, Luksemburgu, Novom Zelandu, Španjolskoj, nekoliko država Australije i Sjedinjenih Država te Nizozemskoj. U Peruu je lani proveden jedan takav postupak. Brojke su već sada ozbiljne – lani je 4,5 posto smrti u Nizozemskoj izazvano tom metodom, 2,4 posto u Belgiji, 3,3 posto u Kanadi, odnosno više od 10.000 od ukupno 30.000 u šest godina otkako je eutanazija dopuštena u toj zemlji.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
02:40 25.12.2022.

Pa kud na Božić ovakav članak kad slavimo Isusa koji je došao na svijet iako je znao da će umrijeti u groznim mukama. Nasljedujmo Krista u životu i smrti.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
08:49 25.12.2022.

australija i kanada su predvodnici najludjih drzavnih odluka na stetu njenih gradjana. slucajno ili ne bile obje kolonije engleza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?