Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMILA MITO

Zbog korupcije uhićena sutkinja Općinskog suda u Zadru

policija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.11.2016.
u 13:36

Osumnjičenoj sutkinji je prije uhićenja na zahtjev Uskoka Državno sudbeno vijeće ukinulo imunitet

Zbog zlouporabe položaja te primanja mita policija je po nalogu Uskoka jutros uhitila dvije osobe, a po neslužbenim podacima među njima je sutkinja Općinskog suda u Zadru.

MUP je na svojim internetskim stranicama izvijestio da je Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uskokom jutros uhitio dvije hrvatske državljanke u dobi od 36 i 51 godine nad kojima provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti i primanje mita.

Uhićenja sutkinja navodno je bila raspoređene u stalnoj službi u Benkovcu, dok je druga uhićenja osoba, po pisanju medija, podmićivanjem poticala sutkinju da riješi premete prema njenim interesima.

Osumnjičenoj sutkinji je prije uhićenja na zahtjev Uskoka Državno sudbeno vijeće ukinulo imunitet.

Uskok se zasad nije oglasio o tom slučaju, a MUP je najavio da nove obavijesti slijede nakon kriminalističkog istraživanja koje PNUSKOK duže vrijeme provodi u koordinaciji s Uskokom.

>> Pokušali podmititi profesoricu pa USKOK pokrenuo istragu protiv njih

>> Hoće li USKOK otkriti kako se namještaju – neboderi?

Komentara 9

KO
Kočiz
13:42 03.11.2016.

Koja novost pa čudo bi bilo da nađu poštenog sudca u hrvatskom pravosuđu

JS
ja sam gladan
16:31 03.11.2016.

Ima li ta sutkinja ime i prezime? Kad bih ja maznul jednu jabuku,odmah bi u svim medijima pisalo puno ime i prezime, adresa stanovanja,koliko je bila teška jabuka,broj cipela, tko mi je bila tetka itd.

SD
sdpesticid
14:43 03.11.2016.

ne bih ja puno niti pravosuđe kritizirao jer zakone donose političari a ini se trude izgleda da isti prate oblik švicarskog sira, jer da su drugačije zakone donosili tada bi im isto to pravosuđe moralo sjesti za vrat - silom zakona. ah, i dorh je u igri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije