Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užarena brojila

Zbog klimatizacijskih uređaja jučer rekordna ljetna potrošnja struje

fuš
Pixsell
16.07.2010.
u 16:25

Jučer smo potrošili 56.621 megavatsat struje, što je samo 10 posto manje od rekordne zimske potrošnje. Najveće opterećenje zabilježeno je između 12 i 13 sati.

Toplinski val pod kojim već nekoliko dana izdiše cijela Hrvatska ne tjera u očaj samo ekipe hitnih medicinskih pomoći, koje u svim županijama bilježe gotovo 30-postotno povećanje posla. HEP je objavio kako je jučer ostvarena dosad najveća ljetna dnevna potrošnja električne energije - iznosila je 56.621 megavatsat. Za usporedbu, to je samo 10 posto manje od dosad ostvarene maksimalne zimske potrošnje.

Najveće opterećenje zabilježeno je između 12 i 13 sati i iznosilo je 2795 megavata, što znači da su "u pogonu" bili gotovo svi raspoloživi klima-uređaji u zemlji.

Budući da će, prema najavama meteorologa, toplinski udar vrhunac doživjeti sutra, u subotu, u HEP-u očekuju užarena brojila i obaranje jučerašnjeg rekorda. Uz to, dodaju, hrvatski elektroenergetski sustav u potpunosti je stabilan:

– Hrvatska elektroprivreda osigurala je dovoljne količine energenata i električne energije iz uvoza te, uz zadovoljavajuću raspoloživost vlastitih proizvodnih i prijenosnih postrojenja, očekujemo urednu opskrbu kupaca električnom energijom – navodi HEP.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
17:38 16.07.2010.

U potpunosti se slažem sa \"smjeskoh\" osim klima drastično se pokrenula kompletna industrija i proizvodnja u Hrvatskoj i to je još jedan od razloga.-)

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
17:48 16.07.2010.

više će država zaradit

DU
Deleted user
17:36 16.07.2010.

nagodinu nećemo palit klimu jer struja ode gore,a ko će onda bit kriv zašto hep propada i prodaje struju iz uvoza mi ćemo ionako morat skočit u bunar prije ili kasnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije