Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminirao strance

Zbog kapučina od 36 kuna optužni prijedlog protiv rovinjskog ugostitelja!

šunka
Foto: Thinkstock
15.04.2016.
u 18:06

Vlasnik rovinjskog Roxy bara imao je dvojake cijene za strane i domaće goste pa je strancima kapučino naplatio po cijeni od 36 kuna za jednu šalicu

Zbog dva kapučina koja su koštala 72 kune, vlasniku Roxy bara iz Rovinja prijeti optužni prijedlog jer je diskriminirao goste svog lokala. Nedavno se, naime, digla prašina zbog vrtoglavo visoke cijene kapučina u ovom rovinjskom kafiću zbog čega je Ministarstvo turizma poslalo inspekciju u kafić. 

Naime, ugostitelj je imao dvojake cijene za strane i domaće goste pa je strancima kapučino naplatio po cijeni od 36 kuna za jednu šalicu, piše Glas Istre. Također, različite je cijene imao za goste koji sjede u zatvorenom djelu kafića i onima na terasi. 

Glasnogovornica ministarstva turizma Eva De Zan Prusina navela je da je turistički inspektor utvrdio da se gosti uslužuju pićima i napicima u prostoru za usluživanje u zatvorenom dijelu te na prostoru na terasi smještenoj na rivi. Naime, utvrđeno je da su gostima istaknute različite cijene istih vrsta usluga, konkretno pića i napitaka i to ovisno o prostoru, odnosno nalaze li se gosti na terasi ili u zatvorenom prostoru za usluživanje. Također, inspekcija je utvrdila da je ugostitelj u svom objektu istaknuo obavijest da domaćim i stalnim gostima odobrava popust do 50 posto. 

- Zbog utvrđenog prekršaja iz Zakona o uslugama, a kojim se na primatelja usluga ne smiju primjenjivati diskriminirajući zahtjevi uvjetovani državljanstvom te mjestom prebivališta ili boravišta, ugostitelju je uručena pisana obavijest kojom se obavještava da ovlašteni tužitelj namjerava podnijeti optužni prijedlog protiv počinitelja navedenog prekršaja, i to u roku od 15 dana od dana završetka inspekcijskog nadzora – kazala je glasnogovornica Ministarstva turizma Eva De Zan Prusina.

>> 'Za 60 kuna dobio sam odmrznuti pomfrit i pola jedne pohane tikvice'

Komentara 39

NI
Nini istrijan
18:40 15.04.2016.

Nista novo!! To je poznati balkanski bezobrazluk koji je vrlo cest upravo u turistickoj sezoni. Najbolji lijek za to je masna kazna ili zabrana rada na odredjeno vrijeme.

Avatar tabadjija
tabadjija
20:00 15.04.2016.

Kako vas je lako napalit i nitko ne razmislja svojom glavom. A kao recimo ViP i tcom ne diskriminiraju npr. novi korisnici imaju djabe xy mjeseci. Ali o tim se stvarima ne pise jer placaju puno oglasa.

56
566665
20:07 15.04.2016.

Dragi autore, Pohvalio bi tvoj rad, a osobito cinjenicu da si ti jedini u zadnjih 15 godina pomaknuo radnju teme iz Dubrovnika u Istru. Cestitke na izvrsnom uratku, vidi se da otac nije za neku stvar financirao tvojih 9 godinaina novinarstva, ovdje se svaka kuna isplatila. Veliki pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije