Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNA TOČKA
Povratak na članak

Zbog kamiona umjesto rotora izabrali prve semafore u gradu

U Gradu Prelogu, koji zajedno s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste financira radove vrijedne 561.000 kuna, ističu da rotor nije rješenje zbog kamionskog prometa

Komentari 1

VE
vezana
08:36 23.10.2014.

Projektantska firma radi što je objavljeno kao predmet javne nabave, za to radi projekte. Izostala je cost benefit (analiza prednosti i nedostataka u ovom slučaju rotora naspram semafora) analiza nezavisnih prometnih stručnjaka (ili je novinar nije spomenuo). Biti će zanimljivo vidjeti rješenje semaforom za "nepravilno" raskršće kod srednje škole, za što treba stvarno uzeti u obzir sve elemente sigurnosti, protočnosti itd. Poučeni semaforiziranjem na obilaznici Čakovec kod Ivanovca i Savske vesi (problemi lijevih skretača, stajanje bez veze, gužve u špici itd.) od Hrvatskih cesta sa ŽUC-om se ne može očekivati ništa bolje (mišljenje i stav jednih i drugih uvijek čudan, a za sudionike u prometu provokativan), tamo se mijenjaju semafori (bacaju se vjerojatno u smeće) za rotor tzv. "cost change busines", bitno da netko ima posla, kolko god bilo čudno i nevjerojatno da li taj cilj opravdava željeno. troškovi održavanja semafora dugoročno su i daleko veći od rotora. Cilj je smanjiti brzinu vozila i povečati protočnost, a ne zaustavljati vozila.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.