Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme

Zbog jake bure u prekidu trajektne linije na sjeveru Jadrana

bura, bakar (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/12
23.07.2012.
u 07:50

Za sva vozila zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje i državna cesta D54 Maslenica – Zaton Obrovački

Zbog snažne bure u prekidu su trajektne linije prema otoku Rabu, Stinica – Mišnjak, prema otoku Pagu, Prizna – Žigljen, prema otoku Cresu, Brestova – Porozina te katamaranske linije na riječkom području, izvijestio je HAK.

Također zbog bure za sva vozila zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje i državna cesta D54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvoreni su Krčki most i Paški most, Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene (D8), dionica autoceste A6 Rijeka – Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – D3), dionica riječke obilaznice: Orehovica – Škurinje gdje se vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je uključni krak čvora Draga u smjeru Rupe, a obilazak je preko čvora Čavle.

Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici mjestimice mokri ili vlažni te skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Komentara 8

AN
ankicascreiber
10:30 23.07.2012.

@snovakor često te kamere ne rade....ili daju stare slike

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:20 23.07.2012.

Hm Ne mogu vjerovati da mi se to dogodilo. 26 godina, nekoliko desetaka puta odlazim na Krk i nikad nisam doživio da je most bio zatvoren za sve kategorije vozila. No nešto drugo me je posebno pogodilo. Čekali smo 4 sata u koloni ko izbjeblice iz jajca. Ni jednog službenog automobila (policija i slično) nisam vidio u to vrijeme, a jedna traka je cijelo vrijeme bila slobodna. Dakle, zašto nitko ne poduzima ništa kad se takva stvar dogodi, dakle da se maknu kamperi, prikolice i motocikli, za koje nema šanse da prođu, nego čuče zajedno u koloni s ostalima koji imaju šanse proči. Btw, kad su nas pustili, udari sjeveroistočnjaka, koji je inače najopasniji za promet na krčkom mostu, bili su jači nego četiri sata koja smo proveli na vjetrometini. I ne razumijem, zašto se ne propušta promet za prvu kategoriju vozila, bar naizmjenično preko mosta, jer u tom slučaju nema opasnosti od zanošenja vozila i prelaska na drugu traku. Ali to je očito preteška matematika za ljude koji se bave prometom. Puno je jednostavnije nabijati cijene cestarina i mostarina. Mogu misliti kako su tek strani turisti bili sretni u toj neizvjesnosti, u maloj zemlji za veliki odmor. Sramota.

SN
snovakor
09:57 23.07.2012.

Mogli ste staviti novije vijesti !! U 9.48h na kamerama na Krčkom mostu vidi se, da prelaze most samo osobna vozila. Vjerojatno puštaju vozila svake toliko, kad nema jaćeg udara bure. Sve ostalo provjerite na stranicama Autoceste Zagreb-Rijeke i njihove kamere !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije