Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog izgradnje Prihvatilišta za azilante najavili blokadu prometnica na dan europskih izbora

Ako do 8. svibnja ne udovoljite našim zahtjevima bit ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje, pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji, poručuju iz Inicijative
05. svibnja 2019. u 14:22 4 komentara 590 prikaza
Mala Gorica
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Petrinjska građanska inicijativa koja se protivi izgradnji Prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici, najavila je kako će na dan izbora za Europski parlament, 26. svibnja, blokirati državne ceste koje od Zagreba idu prema Sisku i Petrinji ukoliko do 8. svibnja od Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva državne imovine ne dobiju odgovore na pitanja i zahtjeve upućene 23. ožujka ove godine.

Mala Gorica: Nekadašnje prognaničko naselje gdje bi trebao biti Centar za azilante Petrinja Skupljeno 3000 potpisa protiv prihvatilišta za azilante - peticija poslana EU i Vladi RH

Nastavno na dopis od 23. ožujka 2019. u kojem smo Vas tražili očitovanja, odgovore i ispunjenje naših zahtjeva, do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje  neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve“, stoji u dopisu kojeg je Inicijativa ponovo uputila MUP-u i Ministarstvu državne imovine. 

"Ukoliko do 8. svibnja ne udovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje, pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji", poručuju iz Inicijative.

Migranti Azilanti 77 posto tražitelja azila u Hrvatskoj pobjegne: Odbjegli Sirijac pronađen u Italiji

Inicijativa je krajem ožujka uputila svoje zahtijeve u kojima traže da se obustavi realizacija i izgradnja prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici, da ponište sve odluke vezane uz izgradnju prihvatilišta te jamstvo da se na području Sisačko-moslavačke županije neće graditi, realizirati niti jedan novi prihvatni centar za smještaj azilanata/migranata/izbjeglica. Te zahtjeve su porpatili s peticijom koju je potpisalo više od 3.000 mještana Petrinje i okolnih naselja. 

Video: Migranti izletjeli iz kamiona kod Šibenika

Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • Avatar Le-Freak
    Le-Freak:

    Zbog cega se "Prihvatiliste" pise velikim slovom? Znam da se novinari primjau po ideoloskom kljucu a ne po strucnoscu ali sta je sa lektorima??

  • verica2:

    Ljudi koji su prošli sve užase rata, nerazvijenosti i zanemarivanja svake vrste ovo nisu zaslužili.