Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA U VARAŽDINU Burne pripreme za lokalne izbore

Zbog Ivana Čehoka puca HNS, ljute se HDZ i HSLS

08.02.2009.
u 19:07

Pripreme varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka za pohod na novi mandat ljute i njegove suparnike i saveznike i vodstvo HSLS-a.

Zbog potpore Čehoku mogao bi puknuti varaždinski HNS, jer prvi varaždinski narodnjak Zlatko Horvat stoji uz Čehoka i planira biti kandidat za dogradonačelnika na njegovoj listi unatoč zabrani Radimira Čačića. Čačić s Čehokom ne želi surađivati jer ga je rušio s mjesta župana i spriječio mu povratak u Sabor. Ne popusti li Čačić, Horvat će napustiti HNS i povesti dio članova. To bi bio i udar na HNS u Saboru jer bi mu Horvat odnio i mjesto u parlamentu.

Ljutnju na Čehoka ne skriva ni HDZ s kojim je HSLS u državi. Čehok ne želi u Varaždinu koalirati s HDZ-om prije izbora i niti udovoljiti njihovu zahtjevu da na svoju gradonačelničku listu, na kojoj će biti i dva kandidata za dogradonačelnike, stavi čovjeka iz HDZ-a te tako pomogne partneru s državne razine da ojača u Varaždinu. Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak zbog toga je s Čehokom vodio neugodan razgovor.

Kazao mu je da se ponaša sebično, s obzirom na to da će HSLS širom zemlje imati koristi od koalicija s HDZ-om. Nije isključio ni mogućnost da HDZ u Varaždinu okupi sve što nije uz Čehoka u frontu protiv njega. Čehok za to ne vidi razloga. U Saboru je, kaže, korektan partner, a ne zatvara vrata ni za suradnju s HDZ-om u Varaždinu, ali tek poslije izbora.

Ni HDZ nije na izborima za Sabor, kaže, udovoljio želji HSLS-a da nastupe zajedno ondje gdje su liberali slabi. No, Čehokovi planivi nailaze na sumnjičavost i u HSLS-u. Za svoje poteze nije tražio odobrenje stranačkog vodstva. Nitko od njih ne zna što znači Čehokov plan da na izbore izađe kao HSLS-ov kandidat za gradonačelnika, ali da da većinu u Gradskom vijeću osigura kroz nestranačku listu. Smeta im i što se opire koaliciji s HDZ-om.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije