Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Zbog 'Harlem Shakea' 28 učenika dobilo ukor

'harlem_nnn_pod_060313'
''
07.03.2013.
u 14:00

Ravnatelj Ratimir Ljubić kaže da skakanje po klupama, bacanje stolica i vulgarni pokreti ne priliče propisanom ponašanju u školi

Zbog plesa "Harlem Shake", u zadnje vrijeme popularnijeg i od "Gangnam Stylea", čak 28 učenika koprivničke Obrtničke škole zaradilo je prije nekoliko dana ukore razrednog vijeća. Riječ je o zanimljivoj koreografiji koju izvodi desetak ljudi u zatvorenom prostoru na pjesmu DJ Baauera. Video obično traje 30-ak sekundi, a započinje plesom jedne maskirane osobe.

Odgojna mjera

On pleše oko 15 sekundi, dok su svi oko njega "nezainteresirani". Odjednom se svi ostali "ubacuju" i počinje razuzdani ples. Na internetu su oni najčešće razodjeveni ili maskirani u čudne kostime, što nije bio slučaj i u Koprivnici. Učenici su ples odradili mahom pokriveni kapuljačama ili kapama na glavi.

Ravnatelj Ratimir Ljubić kaže da su se za takvu mjeru odlučili zato što se učenici nisu pridržavali pravila škole.

- Skakali su po stolovima, bacali stolice i imitirali vulgarne pokrete. Škola je jednostavno morala reagirati na takvo nedolično ponašanje - kazao je ravnatelj, dodavši da se ta odgojna mjera može u ljeti i ukinuti, ako učenici poprave svoje ponašanje.

Ljubić je otkrio da je o svemu informiran od jednog školskog profesora, koji je dva sporna videa zapazio na Youtubeu. Na njemu su odmah prepoznali učenike dva prva razreda Obrtničke škole. Jedan od tih videa je u međuvremenu uklonjen, drugi se jučer i dalje mogao vidjeti.

Novčani motiv

- Dečki su nam rekli da im je motiv bio 20.000 dolara nagrade na jednom internetskom portalu, žao mi je, ali nisu to smjeli raditi u prostorijama škole za vrijeme velikog odmora - rekao je Ljubić, rekavši da se radi o učenicima elektrotehničarskog i smjera tehničara za računarstvo.

- To su naši jedini četverogodišnji smjerovi u školi i, ruku na srce, radi se o našim ponajboljim učenicima. No, razredno vijeće ovom opomenom želi ih samo potaknuti na razmišljanje o drukčijem ponašanju - dodao je ravnatelj.

Kako bilo, iako su na društvenim mrežema sankcije škole manje-više ocijenjene prerigoroznim, možda su koprivnički učenici i dobro prošli. Zbog sličnog plesa, 15-ak šaljivih rudara iz Australije, nedavno su od svog gazde automatski dobili i otkaz.

Komentara 1

NO
NoseyCat
15:31 07.03.2013.

Dobro je u zadnje vrijeme čitati o ravnateljima škola koji ozbiljno shvaćaju svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije