Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edu Jurković

Zbog greške države poduzetnik mora tužiti – sam sebe

Fina
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
30.03.2016.
u 13:28

Neovisno o ishodu apsurdnog spora Begića protiv Begić d.o.o., sigurno je samo da će jedini gubitnik ispasti Begić. Državi je očito sasvim svejedno.

Kristijan Begić, povratnik iz Njemačke, junak je nevjerojatne uskrsne priče objavljene u Slobodnoj Dalmaciji.

Inženjer koji je u Šibeniku htio otvoriti tvornicu dijelova za motore Harley Davidson, umjesto 15 zaposlenih radnika morat će angažirati 15 odvjetnika da raspetljaju kafkijanski proces u kojem je Begić, ni kriv ni dužan, dobio savjet da tuži sam sebe! Poduzetnik je uredno 2012. kupio gradsko zemljište u šibenskoj poslovnoj zoni Podi za 18.000 eura, potom strpljivo čekao tri godine da se njegova tvrtka uopće upiše kao vlasnik jer Grad Šibenik nije obavio parcelizaciju, da bi potom umjesto radova počeo teatar apsurda. Begiću je Fina greškom izbrisala tvrtku, a kako ga o tome nitko nije obavijestio, zakasnio je sa žalbom nadležnom sudu.

Tvrtka je tako, iako greškom koju priznaje i Fina, trajno sudski izbrisana, a na pitanje što će biti sa zemljištem Begiću je objašnjeno da kao fizička osoba treba tužiti vlastitu tvrtku koja više ne postoji, a koja mu duguje tih 18.000 eura za zemljište koje joj je joj „pozajmio“. Neovisno o ishodu apsurdnog spora Begića protiv Begić d.o.o., sigurno je samo da će jedini gubitnik ispasti Begić. Državi je očito sasvim svejedno.

>> Ili nagodba ili će banke tužiti državu 

>> Pozitivna klima za poduzetništvo stvara se godinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije