Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIPLOMATI Tri veleposlanika upozorila Sanadera:

Zbog Glavaša ste u prilično teškoj situaciji

20.11.2006.
u 19:43

Premijer Ivo Sanader u subotu je u povodu Dana sjećanja u Vukovaru imao i neformalne razgovore s američkim, njemačkim i britanskim veleposlanicima akreditiranim u Hrvatskoj.

Nemoguće izbjeći
 Neizbježna tema tih razgovora, kako doznajemo od ljudi iz premijerove pratnje, bila je napeta situacija u vezi s Branimirom Glavašem te njegov štrajk glađu. Navodno su veleposlanici ustvrdili da je premijer u vrlo delikatnoj situaciji. Jer, ako Glavaš umre u pritvoru, to bi moglo našteti HDZ-u u unutarnjopolitičkom životu, a s druge strane, Europa očekuje poštovanje pravila kada su posrijedi suđenja za ratni zločin.

Prije odlaska u Vukovar Sanader se sastao s predsjednikom HSP-a i osječkim gradonačelnikom Antom Đapićemu. Razgovor koji su vodili bio je kratak, no na trenutke vrlo oštar i mučan. Navodno je Sanader bez okolišanja Đapiću spočitnuo to što je ustvrdio da će za Glavaševu smrt biti odgovoran vrh HDZ-a.

Štoviše, Sanader je kazao kako je HDZ stranka koja neće trpjeti ucjene pa ni Glavaševe, kojega HDZ nije nagovorio na štrajk glađu. No, prema riječima našeg izvora, Đapić je na to uzvratio da ni HSP nije stranka na prodaju te da on ne može iz ljudskih i političkih razloga dopustiti da Glavaš umre.

Sanader nije znao
Navodno je podsjetio Sanadera na prošlotjedni zajednički plan koji su dogovorili HDZ, HSP i HDSSB prema kojem bi se Glavašu udovoljilo da se brani sa slobode. Kako doznajemo, upravo je HSP upozorio na podatak da se čak 13 osoba koje su osumnjičene ili nepravomoćno osuđene za ratni zločin brani sa slobode, na što je Sanader ostao zatečen.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije