Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija u tijeku

Zbog fiktivnog zapošljavanja privedeni čelnici Trogira

uhićenje
Arhivska fotografija
28.10.2010.
u 17:07

Osumnjičeno je ukupno devet osoba. Među njima je i Vinko Brkan, šef trogirskog HDZ-a.

Od jutra se provodi USKOK-ova akcija privođenja djelatnika trogirske gradske uprave. Kako neslužbeno doznajemo osumnjičeno je ukupno devet osoba. Među njima je i Vinko Brkan, bivši dogradonačelnik i šef trogirskog HDZ-a. Osumnjičenici se terete da su oštetili trogirsko komunalno poduzeće Dobrić za ogroman iznos. Fiktivno su zapošljavali nogometaše NK Trogir.

Odavno se znalo za nečasne radnje trogirskih gradskih čelnika. Samo se "čekalo" kad će početi privođenje. Međutim, djela nisu bila zavedena u potrebnoj formi kako bi se moglo koristiti na sudu u dokazne svrhe. Riječ je o vrlo opsežnom i debelom materijalu težem od 20 kilograma. Splitski policijski službenici još su ga ljetos poslali USKOK-u u formi četiri posebna izvješća.

Čelnici trogirske gradske uprave sumnjiče se za brojne gospodarske malverzacije, fiktivna zapošljavanja nogometaša, ali i zapošljavanja novinara. Procijenjeno je kako je tim kriminalnim radnjama Gradu Trogiru i trogirskim gradskim tvrtkama pričinjena šteta veća od šest milijuna kuna.

USKOK je danas počeo s privođenjima osumnjičenika, a akcija će se nastaviti i sutra. Nakon što ispitaju sve uhićene, očekuje se priopćenje USKOK-a i odluka o nastavku postupka.

- Upoznat sam samo s pojedinačnim zapošljavanjem nogometaša u gradskoj službi. Imali smo vlastiti pogon, nekoliko nogometaša je bilo zaposleno i oni su radili na gradskim parkiralištima. O zapošljavanju u komunalnoj tvrki nisam upoznat - kazao je za HTV bivši trogirski gradonačelnik, saborski zastupnik i predsjednik trogirskog HDZ-a Vedran Rožić.

Kazao je kako je dao izjavu policiji u kojoj je ponovio da je znao za zapošljavanje "u svom pogonu", ali ne i u komunalnoj tvrtki "koja je imala svoju upravu i svoje direktore".

- Sigurno sam, kao gradonačelnik, trebao znati, ali nisam bio upoznat sa zapošljavanjem u komunalnoj tvrtki - zaključio je, dodavši kako mu ni sin ni zet nisu bili zaposlenici ni jednog gradskog poduzeća.

Komentara 40

FU
fudbal
19:27 28.10.2010.

Svugdje ova hdz-ovska banda pljackaska,lopine pokvarene.Treba pitati seksa kako bi zabranili rad ove kriminalne organizacije.

HE
heron
19:25 28.10.2010.

Netko iz HDZ-a priveden, nemoguće...e stoko lopovska... treba ukinut tu stranku...

MB
mr_brown
17:42 28.10.2010.

zajedničarska banda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije