Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HŽ INFRASTRUKTURA

Počelo dizanje lokomotive, otvaranje pruge u noćnim satima

vlak
Foto: ilustracija
13.09.2014.
u 13:47

Zbog oštećenja kolosijeka uslijed poplave bila je zatvorena dionica Koprivnica-Bregi na pruzi Varaždin-Koprivnica-Osijek-Dalj, ali je oštećenje vrlo brzo sanirano

Ekstremne količine kišnih padalina izazvale su na mreži pruga HŽ Infrastrukture na nekoliko mjesta odrone i poplave, što je mjestimično uzrokovalo poremećaj u prometovanju vlakova.

Na terenu su sve dežurne ekipe i dodatno angažirani radnici koji saniraju nastalu štetu te nadziru stanje pruga na kritičnim lokacijama kako bi se po potrebi najbrže moguće reagiralo na eventualna oštećenja pruga izazvana bujicama, kao što je slučaj na karlovačkom području na relaciji Duga Resa-Zvečaj (pruga Zagreb-Rijeka) te kod Lipovljana, gdje magistralnoj pruzi Zagreb-Vinkovci prijeti rijeka Pakra.

Zbog oštećenja kolosijeka uslijed poplave bila je zatvorena dionica Koprivnica-Bregi na pruzi Varaždin-Koprivnica-Osijek-Dalj, ali je oštećenje vrlo brzo sanirano i pruga je otvorena u 10,45 sati.

Također noćašnja kiša poplavila je i oštetila signalno-sigurnosne uređaje u kolodvoru Koprivnica gdje je zbog toga vrlo otežan promet vlakova. 

Do odrona zemlje došlo je na pruzi Karlovac-Kamanje-državna granica kod tunela Zaluka te je tom prugom trenutačno obustavljen promet, a putnici se prevoze autobusima.

Zbog ugroženosti pruge poplavom za promet zatvorena je u Slavoniji i pruga Pleternica-Požega-Velika.

U jutarnjim satima, nakon što je završilo nevrijeme, nastavljen je i proces dizanja lokomotive vlaka broj 523 koja je u četvrtak zbog odrona stijene iskliznula nedaleko do Labina Dalmatinskog na pruzi Oštarije-Knin-Split. Kako radovi trenutačno napreduju, otvaranje pruge za promet planira se tijekom noćnih sati.

Komentara 1

DU
Deleted user
10:40 13.09.2014.

Ne veli se ... promet u kolodoru ... nego ... Na kolodvoru ! Arežina, ovo su hrvatske novine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije