Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog duga od jedne lipe banka mu prijeti ovrhom imovine

Nisam mogao vjerovati zbog čega oni meni šalju taj papir. Pa više ih je stajalo slanje opomene nego što iznosi dug – kaže čitatelj 24sata.
09. listopada 2012. u 19:58 21 komentara 138 prikaza
Banka
Foto: PIXSELL

Jednom Zagrepčaninu "pao je mrak na oči" kada je vidio kuvertu iz odvjetničkog ureda, u kojoj ga obavještavaju o opomeni pred tužbu zbog duga od 0,01 kunu, pišu 24sata. Ukoliko dug od jedne lipe ne podmiri u roku od 10 dana banka mu prijeti ovrhom.

–  Nisam mogao vjerovati zbog čega oni meni šalju taj papir. Pa više ih je stajalo slanje opomene nego što iznosi dug – kaže čitatelj 24sata. No, pretpostavlja da je problem u drugom računu, na kojem je imao dug od 1400 kuna.

>>Poštari City Exa račune umjesto u sandučić dostavili u šaht

Iz Zagrebačke banke su poručili da on za minimalni iznos ne bi dobio opomenu da u trenutku slanja nije imao dodatno, veće nepodmireno potraživanje po drugom računu zbog čega su programski izvučena i u opomeni prezentirana sva njegova dugovanja.

>>Riječanin "zaboravio" platiti hotel u kojem je boravio 19 dana

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
  • brodludjaka:

    Sve banke u Hrvata, ovdje su samo da nas opelješe, opljačkaju do gole koze. Što je najgore, te se iste banke jako loše odnose prema svojim zaposlenicima. Bila to Erste, bila to Zaba.... ima li uopće neka u vlasništvu ove ... prikaži još! drzave??? Ima, ali sluzbenice na salterima nisu bas posebno inteligentne. Pa onda to i nije neka banka. I tako svu dobit oni odnose u Austriju, Italiju, Francusku, a sve pare zaradili su na grbači svojih zaposelnih, kojima stalno objašnjavaju da su u krizi i da im moraju smanjiti plaće. Pozelim da sam samo nakratko u Juznoj Americi i da ih naprosto otpraše u zemlje iz kojih su došli ili da ovdje ostave barem 50% svoje zarade. A ovako neki Wolfganzi,Franzevi,Helmuti i ostali zarađuju na nama silne milijune kuna, jer su eto kao previše inteligentni, pa su svojom kao inteligencijom, a ne radom zaposelnih, zaradili te iste milijune.

  • -obrisani-:

    Bezočna pljačka koju nad građanima vrše strane banke poprima nezapamćene razmjere. Kada bi kamatne stope kojima u Hrvatskoj ostvaruju ekstreman profit,pokušali primjeniti u matičnima državama,vjerovatno bi se njima bavilo sudstvo i policija. Ali ne može se za sve optužiti niti ... prikaži još!i strane banke,one samo koriste mogućnosti koje im pružaju domaće sluge tzv (ugledni bankari" u stvarnosti bezočni pljačkaši vlastitog naroda i političari!

  • baš:

    Začudio bih se kad bi smo bili ljudi, a ne stoka (netko davno reče, sitnoga zuba) kako nas promatraju naši političari, a posebice oni bivši i bankari. Nemojte se brinuti što daleko više košta cijeli posao od naplate jedne lipe, ... prikaži još! ionako ćemo sve to mi platiti. To je nama naša borba dala. Vojkoviću otpremnina od milijuna kuna i tu funkcionira pravna država, ljudima smanjenje prava, otakzi i recesija. Tko je tu lud? Vojković nije, nisu niti oni koji su ga držali od HDZ-a, do HNS-a. Zašto? Pa svi su mastili brk i za sve je radio. Zato je bio plaćen 260.000,00 kn mjesečno. Zamisli koliko je to puta veća cifra od premijerove ili predsjednikove i nikome ništa. Zar je moguće da je tolio pametan? Makar da se prodao kao Božo Prka i iz HDZ-a otišao u PBZ ili Mudrinić. Oni su već zaslužni. Samo ne znam za što? Uključujući i Šterna koji je nedavno nagovarao branitelje i ine da prodaju INA-ine dionice. Svaka čast hrvatinama.