Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRISTIJAN DAKA

Zbog događaja otprije 11 godina nudio 50 tisuća eura za likvidaciju osobe

Zagreb: Uhićen muškarac koji je pucao u Utrini
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
20.07.2018.
u 10:02

Daka se odlučio braniti šutnjom, a sudac istrage prihvatio je prijedlog tužitelja da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Kristijan Daka (37) iz Matulja završio je ispred suca istrage Županijskog suda u Rijeci zbog sumnje da je tražio osobu koja bi likvidirala 36-godišnjaka.

Prema navodima Županijskog državnog odvjetništva "osnovano se sumnja da je 37-godišnjak od sredine ožujka do kraja svibnja 2018. godine na širem području Rijeke, s ciljem da se osveti 36-godišnjaku koji mu je ranijih godina nanio tešku tjelesnu ozljedu, od poznanika zatražio da pronađe osobu koja bi za iznos od 30 do 50 tisuća eura s mogućnošću isplate određenog iznosa i u oružju ili drogi, ubila tog 36-godišnjaka".

Navode i da se Daka više puta sastao s osobom koja je posredovala u pronalasku izvršitelja ubojstva te mu je predao veću količinu raznog oružja, piše Novi list.

Daka se odlučio braniti šutnjom, a sudac istrage prihvatio je prijedlog tužitelja da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Kristijan Daka prije jedanaest godina završio je u komi nakon što je teško pretučen ispred jednog riječkog lokala. Na optuženičkoj klupi završila su dvojica optuženika, no preokret se dogodio kad je Daka pozvan na sud u ulozi svjedoka. Izjavio je da je zapravo dobio u glavu udarac bokserom od treće osobe imenujući je na raspravi.

Prvoosumnjičeni je oslobođen sumnje, a drugoosumnjičenom je tužitelj dodao i ovoga kojeg je imenovao Daka. Nakon suđenja i donošenja presude krajem 2010. godine, Županijski sud je cijeli postupak vratio na ponovno suđenje. U drugom suđenju prošle godine ponovo presuđeno, ali presuda nije pravomoćna.

Obojica osuđenih za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Kristijanu Daki osuđena su na po deset mjeseci zatvora. Po svemu sudeći, Daka nije mogao zaboraviti taj događaj, želio je osvetu koja ni nakon deset, odnosno jedanaest godina nije izblijedjela, piše Novi list.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
Startrack
16:41 20.07.2018.

Svaka cast Daka. Nikad zaboravit, nikad oprostit. Ocito je trebao si to rjesit svojim rukama. Svakom zelit dobro i bit pristojan a kote osteti naplati mu to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije