Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordna odšteta

Zbog dijeljenja gay pornića na BitTorrentu kažnjen sa 1,5 mil $

Torrent, Facebook
Screenshot
02.11.2012.
u 14:24

Na visinu odštete uvelike je utjecao i sam prekršitelj Kywan Fisher koji se nije ni pokušao obraniti od optužbi za piratsko raspačavanje 10 gay pornofilmova

Čak 1,5 milijuna američkih dolara morat će isplatiti Kywan Fisher tvrtki Flava Works jer je preko BitTorrenta dijelio 10 njihovih gay pornića. Odlučio je to sud u Illinoisu koji je tako dodijelio dosad najveću odštetu za ilegalno dijeljenje datoteka, javlja BBC.

Na visinu odštete uvelike je utjecao i sam prekršitelj Fisher koji se nije ni pokušao obraniti od optužbi za piratsko raspačavanje filmova. S druge stane, tvrtka Flava Works bez većih teškoća dokazala je namjerno kršenje svojih autorskih prava jer je svaka kopija filma imala ugrađen jedinstveni kod pa je prekršitelju bilo lako ući u trag. Fisher, koji je prethodno bio njihov klijent, platio je da bi pogledao spomenute filmove, a potom ih je besplatno dijelio.

Istragom je utvrđeno da je 10 filmova podijelio ukupno 3449 puta, no nije poznato hoće li se žaliti na kaznu i visinu odštete koju mora platiti.

>>Ako ste skinuli i samo jedan film pomoću torrenta, evidentirani ste

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije