Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob u SDP-u

Zbog DC-ovaca Županijski SDP želi raspustiti sisački ogranak?

'25.08.2011., Sisak - Sisacko-moslavacka zupanica Marina Lovric-Merzel na konferenciji za novinare  govorila je o Lipovljanskim susretima. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
26.02.2012.
u 14:09

Županicu naljutilo što u stranku nisu primljeni njeni kadrovi, prebjezi iz drugih stranaka

Čelništvo Županijskog ogranka SDP-a Sisačko-moslavačke županije, na prijedlog županice Marine Lovrić Merzel, odlučilo je od predsjedništva stranke u Zagrebu zatražiti raspuštanje sisačkog ogranka SDP-a na čelu s Kristinom Ikić Baniček. Razlog je tome, kako doznajemo, što je gradski SDP odbio zahtjeve da se u stranku upišu Gordana Krznarić i još neki članovi Demokratskog centra koji su napustili tu stranku, odbivši nalog Vesne Škare Ožbolt da koaliraju s HDZ-om na zadnjim izborima. Sisački SDP je odbio u članstvo primiti i dr. Branka Radikovića koji je prije DC-u bio i u HNS-u, te HDZ-u, ali i bivšeg šefa kabineta županice Željka Marjanovića.

Županica je to shvatila kao protivljenje njezinim planovima, te je, iako su je neki članovi županijskog odbora od toga odgovarali, odlučila tražiti raspuštanje ogranka. U Zagrebu su ostali zatečeni ovim prijedlogom, te ga, vrlo vjerojatno, neće prihvatiti. Neki čak ocjenjuju da je ovo direktna poruka Zoranu Milanoviću što neki njeni kadrovi nisu prošli u upravna vijeća i nadzorne odbore državnih tvrtki. Naime, sisački SDP blizak je Milanoviću. I Siščani su zatečeni ovim prijedlogom.

– Nema govora o nikakvom raspuštanju, pa nismo mi HDZ ili HSP da se prije državne konvencije raspuštaju organizacije. Organizaciju može raspustiti samo Glavni odbor i to u ekstremnim slučajevima nepoštivanja Statuta i Programa. Između županijske i gradske organizacije očigledno postoji različito mišljenje kako treba postupiti sa zahtjevima bivših članova DC-a i HDZ-a da uđu u SDP, no Statutom je određeno da o tome odlučuju gradske i općinske organizacije, a Gradski odbor SDP-a Siska je donio odluku da ne želimo bivše HDZ-ove i HSP-ove koalicijske partnere u svojim redovima, rekla je Kristina Ikić Baniček, čelnica sisačkog SDP-a.

Ona je izrazila sumnju u interese koje imaju osobe koje su političku karijeru počele u suprotnom taboru od SDP-a, "da sada, nakon propasti svoje stranke, karijeru žele graditi u vladajućem SDP-u. Mi procjenjujemo da je njihov interes vlast, a ne socijaldemokracija, protiv koje su do sada, barem nominalno."

Komentara 5

LI
liliana1007
15:29 26.02.2012.

ajde da je i do njih malo došlo

SN
snupysk
19:07 26.02.2012.

Bez obzira na moje stajalište i poglede prema stranci,svaka cast gradskoj organizaciji što je bez obzira na moguce sankcije jasno pokazala zube i dala doznanja da nece plesati kako netko svira! Pozitivan stav s moga gledišta!

VR
VRBINA
21:21 26.02.2012.

Pozitivan stav iz svih perspektiva. Pohvale Kristini Baniček i članovima Gradskog odbora. Ne samo da imaju podršku javnosti nego im javno treba reći jedno veliko HVALA. Dosta je arogantna trgovkinja Lovrić uspješno koristila HDZ-ovu tehnologiju vladanja kupovanjem lojalnih osoba sumnjigovogg političkog pedigra, a sve u cilju što lagodnijeg vladanja u Vašoj Županiji. Zna se o tome i izvan Vaše Županije, nije moguće da to nije saznao i premijer Milanović. Kristina, budi i dalje svjetlo hrvatske politike, dugo se čekao ovaj tvoj potez, a ti si ga sjajno iskoristila kada ti se ukazala prilika. Ti sada imaš budućnost u svojim rukama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije