Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastali se u 4 oka?

Zbog bolesti Stevea Jobsa i Obama je žalostan

Apple iPod event 2010-8
Foto: AFP/Reuters
1/3
18.02.2011.
u 22:00

Unatoč bolesti Jobs je s Obamom razgovarao o novim inovacijama. Predsjednik naredio da s večere ne smije procuriti niti jedna fotografija Jobsa.

Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak se navečer na privatnoj večeri u San Franciscu susreo s dvadesetak vlasnika i izvršnih direktora najpoznatijih američkih tvrtki, poput Googlea, Yahooa, Twittera, Cisco Systema. Najduže se ipak zadržao u razgovoru s donedavnim šefom Apllea Steve Jobsom i osnivačen Facebooka Markom Zuckerbergom.

Tri vrste jela

Američki mediji komentiraju da je večera organizirana u privatnoj rezidenciji milijunaša John Dierra, 25 kilometara od San Francisca, gdje vile posjeduju neki od najbogatijih američkih ljudi. “Na meniju su bile tri vrste jela. Za predjelo je serviran problem nezaposlenosti, za glavno jelo razvitak tehnologije i inovacije, a za desert obrazovanje i otvaranje novih radnih mjesta“ – komentirali su novinari CNN-a Obaminu večeru s poslovnim ljudima.

Nema lijeka

Medijima nije dostavljena niti jedna fotografija s večere. Novinari su zamoljeni da poštuju zdravstveno stanje Stevea Jobsa kojem su liječnici prognozirali još nekoliko tjedana života jer nema medicinskog rješenja za njegov karcinom gušterače. Nisu službeno potvrđene informacije da se Obama nakon večere, kratko u četiri oka sastao s Jobsom, ali izvori bliski Bijeloj kući naglašavaju da je predsjednik vrlo tužan zbog teškog zdravstvenog stanja njegova prijatelja s kojim se želio i privatno oprostiti. Navodno je Obama zatražio od svog osiguranja i glasnogovornika da budu do kraja pažljivi, te ne dopuste paparazzima da se približe rezidenciji domaćina večere kako bi snimili fotografiju teško bolesnog Jobsa.

– Na večeri se raspravljalo o predsjednikovim prijedlozima za istraživanje i razvoj tehnologije. Cilj je da u pet godina udvostruče izvoz i zaposle milijune novih Amerikanaca – priopćio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney ne želeći posebno komentirati Obamin i Jobsov razgovor.

Ključne riječi

Komentara 40

ST
Stockholm
23:18 18.02.2011.

18.02.2011. u 23:01h Scythe je napisao/la: Ujka Bill i Microsoft se obogatio kradjom i ugradjom tudjih ideja. Steve nije već samo radom. ************************************* Masa gluposti jednog neznalice i luzera ...

AL
AlanFord
00:38 19.02.2011.

Glista Problem izrabljivanja djece u tvornicama po Tajvanu, Kini i nekim drugim zemljama trećeg svijeta nije izmislio Apple niti su oni jedini.Eto i Nike tenisice izrađuju izrabljivana djeca pa svi nosimo obuću.I kompjutere slažu djeca, pa ti isto tako koristišš kompjuter.Dakle onda barem budi dovoljno fer pa kaži da na tisuće tvornica iskorištava djecu za radnu snagu, ali isto tako vidim da budem malo sarkastičan si vrlo licemjeran kad se i ti služiš istom.Dakle problem je znatno većeg razmjera, a ne Appleovog. Gospodo draga, željeli ste kapitalizam, dobili ste ga.Da naravno da se u kapitalizmu živi od novaca, a ne od zraka i ljubavi.I to što Apple uzima 30% od svote kupljene aplikacije je upravo to - kapitalizam.Na kraju, taj isti Apple je ljudima i omogućio zaradu i da plasiraju svoje usluge.I ti da isto tako izmisliš nešto bi tražio naćin zarade.Nemoj mi samo pričati one isprazne priče plavuša s miss svijeta kako želiš ljubav i mir u svijetu.Mnoge firme specijalizirane za izradu aplikacija zarađuju pristojne novce.Isto tako govoriš o nekakvom alfi i omega softver imperiji.Apple ima zatvorenu platformu, i to isto tako ima nekih svojih prednosti.Osobno za mene je to i plus.Jer znam da su aplikacije provijerene i sigurne.(Možda je i aplikacija sranje, ali bar znam da mi neće razmrdati iOS) I ti tu toliko pljujes po osobi koja je zasigurno napravila značajan iskorak u tehnologiji.Počeo je iz obićne garaže.A kad toliko ti znaš pljuvati po drugima, volio bi vidjeti tebe, kako bi ti zasukao rukave i napravio takvo carstvo.I kakva bi to tvoja platforma i otvorenost softvera bila. Da se razumijemo, Apple nije niti svetinja, niti čudo, i sigurno da ima nekih propusta, ali naprosto mrzim tu malograđanštinu koji samo znaju pljuvati, a rukama ništa napravili. Pa kad to uspiješ, ja ću ti skinuti kapu.I zbog toga cijenim takve ljude, bili oni Steve Jobs, Bill Gates ili XY.

HL
hleuge
11:16 19.02.2011.

...možda je prigoda podsjetiti na genija i homo universalis-a pokojnog dr. royal raymond rife-a( pogl. na rife.org ) koji je svojim \"geđetima\" mogao spriječiti ovakav kraj s.j.-a i milijuna drugih umrlih od raka...e,al tu je AMA i ostali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije