Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mislio da se šale

Zbog bizarne greške pekaru prijeti 25.000 eura kazne

Ilustracija
Foto: FrankHoemann/DPA/PIXSELL
12.09.2019.
u 12:15

- Koji bi kupac pomislio da ovdje prodajem išta drugo osim kruha i pekarskih proizvoda, ili da imam veliko partnerstvo? Ja imam samo malu trgovinu kruha - kaže Greve, koji je grešku već ispravio

Vlasniku pekarnice u Berlinu prijeti kazna od 25.000 eura jer je na oglasnu ploču kraticu za kilogram napisao velikim umjesto malim slovima - KG umjesto kg.

Državni zavod za mjeriteljstvo Berlin-Brandenburg uočio je kraticu prilikom rutinske provjere i prijavio je, a vlasnik Karsten Greve isprva je mislio da se radi o šali, piše Fenix.

Navodno je problem u tome što bi kratica napisana velikim slovima mogla iritirati kupce ili bi je mogli zamijeniti za Kelvinov i Gaussov sustav mjernih jedinica, ili partnerstvo u poslu. 

Greve misli da su inspektori u pravu, ali kaže da su ga mogli samo upozoriti.

- Koji bi kupac pomislio da ovdje prodajem išta drugo osim kruha i pekarskih proizvoda, ili da imam veliko partnerstvo? Ja imam samo malu trgovinu kruha - kaže Greve, koji je grešku već ispravio.

VIDEO Zapeli na vožnji u lunaparku:

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
Zooltan
13:38 12.09.2019.

U osnovnoj školi ( koju ovaj pekar valjda ima ) se ući kako se piše kilogram. Čudim se kupcima koji svaki dan to gledaju i nisu ga upozorili. A možda se pekar pravi grbav pa umjesto kg trebalo pisati komad.

SA
samoborka
21:49 12.09.2019.

U Hrvatskoj na 99% objekata koji se bave pekarskim zanatom pise "pekara", sto je u potpunosti pogresno! Pekara nije hrvatska rijec. Ispravno je iskljucivo " pekarnica". Kazne za takve prekrsaje bi trebale biti u jednakom iznosu kao i ta u Njemackoj. Minimalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije