Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Zbog bizarne greške pekaru prijeti 25.000 eura kazne

- Koji bi kupac pomislio da ovdje prodajem išta drugo osim kruha i pekarskih proizvoda, ili da imam veliko partnerstvo? Ja imam samo malu trgovinu kruha - kaže Greve, koji je grešku već ispravio
12. rujna 2019. u 12:15 2 komentara 654 prikaza
Ilustracija
Foto: FrankHoemann/DPA/PIXSELL

Vlasniku pekarnice u Berlinu prijeti kazna od 25.000 eura jer je na oglasnu ploču kraticu za kilogram napisao velikim umjesto malim slovima - KG umjesto kg.

Ilustracija OBITELJSKA DRAMA Žena se odriče svoje kćeri u novinama: 'Blanka za mene više ne postoji'

Državni zavod za mjeriteljstvo Berlin-Brandenburg uočio je kraticu prilikom rutinske provjere i prijavio je, a vlasnik Karsten Greve isprva je mislio da se radi o šali, piše Fenix.

Navodno je problem u tome što bi kratica napisana velikim slovima mogla iritirati kupce ili bi je mogli zamijeniti za Kelvinov i Gaussov sustav mjernih jedinica, ili partnerstvo u poslu. 

Greve misli da su inspektori u pravu, ali kaže da su ga mogli samo upozoriti.

- Koji bi kupac pomislio da ovdje prodajem išta drugo osim kruha i pekarskih proizvoda, ili da imam veliko partnerstvo? Ja imam samo malu trgovinu kruha - kaže Greve, koji je grešku već ispravio.

VIDEO Zapeli na vožnji u lunaparku:

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • Zooltan:

    U osnovnoj školi ( koju ovaj pekar valjda ima ) se ući kako se piše kilogram. Čudim se kupcima koji svaki dan to gledaju i nisu ga upozorili. A možda se pekar pravi grbav pa umjesto kg trebalo pisati komad.

  • samoborka:

    U Hrvatskoj na 99% objekata koji se bave pekarskim zanatom pise "pekara", sto je u potpunosti pogresno! Pekara nije hrvatska rijec. Ispravno je iskljucivo " pekarnica". Kazne za takve prekrsaje bi trebale biti u jednakom iznosu kao i ta u ... prikaži još! Njemackoj. Minimalno.