Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Osijeku

Zbog 20 centimetara sporne međe zaustavljen projekt vrijedan milijun dolara

KBC Osijek
Foto: Gojko Mitić/ Glas Slavonije
1/3
17.03.2015.
u 12:15

- Riječ je o jednoj klasičnoj hrvatskoj pravnoj priči, ali obećano mi je da će se riješiti u maksimalno brzom roku - rekao je sanacijski upravitelj prof.dr.sc. Sven Kurbel.

Gradnja novog objekta Klinike za neurologiju u KBC-u Osijek, projekt kojeg je trebala financirati američka vojska, zaustavljen je zbog imovinsko-pravnih odnosa.

Objekt Klinike trebao bi se nalaziti u sadašnjem tunelu za pristup dostavnih vozila.

- Radovi su trebali započeti prošli mjesec, ali se ispostavilo kako u nekom izmjeru građevinske čestice nisu točno unesene u zemljišne knjige. Moram priznati da sam posve zbunjen, jer ispada ako je zgrada 30 centimetara pomaknuta unutar očekivane međe onda se to tolerira, ali kako je zgrada “Maternitea” izvan očekivane međe za čak 50 centimetara, imamo problem?! - izjavio je za Glas Slavonije sanacijski upravitelj osječkog KBC-a prof.dr.sc. Sven Kurbel.

Dodao je kako je zgrada sagrađena 1982. na državnom zemljištu kada nije bilo toliko bitno je li nešto na općinskom ili državnom zemljištu.

- Riječ je o jednoj klasičnoj hrvatskoj pravnoj priči, ali obećano mi je da će se riješiti u maksimalno brzom roku - dodao je Kurbel.

Za novi objekt Klinike za neurologiju US Army Corps of Engineers osigurao je milijun dolara, a sve je krenulo s liječenjem sestre visokopozicioniranog hrvatskog časnika NATO-a u osječkoj bolnici. Klinika se gotovo 10 godina borila za proširenje i obnovu objekta pa je uprava prihvatila ponudu američke vojske.

Inače, na natječaju je odabrana tvrtka Lesna iz Prištine koja će s izgradnjom započeti nakon što se riješe pravno-imovinski problemi.

>> Od svibnja dogradnja KB Sveti Duh za 13 milijuna kuna

Foto: Gojko Mitić/ Glas Slavonije

(Objekt Klinike trebao bi se nalaziti u sadašnjem tunelu za pristup dostavnih vozila. Foto: Gojko Mitić/ Glas Slavonije)

Komentara 4

Avatar future Gohan
future Gohan
13:48 17.03.2015.

Nek se to riješi, ne sramotite nas, a mislite na pacijente.

IV
Ivanveliki
22:36 17.03.2015.

a sta u Osijeku ne postoji firma koja bi to znala izvesti, pa nam trebaju strucnjaci iz Pristine?

DU
Deleted user
14:09 17.03.2015.

Tipicno za rvacku. + cak to ni ne radimo. Nema kod nas dovoljno nezaposlenih gradjevinaca, pa ce nam stranci - sipci raditi?! I to je rvacki, jer nisi li se obogatio - nakrao na jednom poslu, nisi rvacki poduzetnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije