Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Završio ultramararon Zagreb - Vukovar, pobjednik je Marko Bićanić

17. listopada 2020. u 21:21 1 komentara 349 prikaza
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Dolaskom maratonaca kod spomen obilježja na Ovčari danas je završio 19. ultramaraton Zagreb-Vukovar.

Radi se o ultramaratonu koji je održan od 13. do 17. listopada i nosi naziv „Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“. Organiziran je u znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su u rujnu i listopadu 1991. iz Zagreba krenuli u Vukovar i uključili se u obranu grada. 

Vukovar: Na Trpinjskoj cesti obilježena je 29. obljetnica pogibije  generala - bojnika Blage Zadre OBRANA VUKOVARA Pavliček na obljetnici: 'Zadro je bio prvi među divovima koji su stali u obranu protiv velikosrpske agresije'

Ukupni pobjednik ultramaratona je Marko Bićanić koji je stigao u ukupnom vremenu 30:38:55, drugo je bio Alexey Belosludsev, a treći Mario Štiftar.

Ultramaraton Zagreb-Vukovar dug je 344,1 kilometar i slovi kao jedan od težih u ovom dijelu Europe. Trčao se kroz pet dionica i to Zagreb-Ivanić Grad (50, 6 km), Ivanić Grad-Novska (70 km), Novska-Slavonski Brod (90,5 km), Slavonski Brod-Osijek (84 km) i Osijek-Ovčara (47km). Organizator ultramaratona Zagreb-Vukovar je Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba.

 

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • Avatar rubinet
    rubinet:

    ..to je on .to je on.... ultramararon..nije makaron,a nije ni maraton..on je mararon..