Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tako je liječio anksioznost

Završio u bolnici zbog jake boli, liječnike zaprepastilo ono što su mu pronašli

gutao kamenje
Foto: American Journal of Medical Case Reports
1/2
20.02.2019.
u 18:54

Liječnici su odmah obavili niz pretraga kako bi otkrili što mu prouzročuje bol, a kada su dobili snimke, imali su što vidjeti

Čak dva kilograma kamenja, kovanica i čepova za boce izvadili su liječnici iz trbuha jednog pacijenta iz Sjeverne Koreje koji se žalio na jaku bol.

Neobičan slučaj objavljen je u medicinskom časopisu ''American Journal of Medical Case Reports'', a 54-godišnjak u bolnicu je stigao zbog boli u trbuhu i nadutosti.

Liječnici su odmah obavili niz pretraga kako bi otkrili što mu prouzročuje bol, a kada su dobili snimke, imali su što vidjeti.

Još su na dodir mogli osjetiti nešto poput kamenčića u njegovu trbuhu, a rendgenske snimke potvrdile su ono na što su sumnjali.

Foto: American Journal of Medical Case Reports

Iako su kirurzi predmete prvo pokušali ukloniti gastroskopijom, to nisu uspjeli zbog prevelike količine pa je 54-godišnjak završio na operacijskom stolu.

Slučaj je objavio dr. Pyong Wha Choi koji je objasnio kako su kamenčići i ostali sitni predmeti završili u trbuhu njegova pacijenta.

Liječnicima je priznao kako je svaki puta kad bi osjećao anksioznost gutao kamenčiće, novčiće ili čepove.

Pacijent je rođen s intelektualnim poteškoćama, a koliko je dugo to radio, nije poznato.

>> Pogledajte kako je ova žena u sekundi ostala bez dizajnerskog novčanika

Komentara 6

Avatar patkovic
patkovic
19:20 20.02.2019.

većina i je izašla na auspuh a on je mislio da svi izađu

Avatar BilanMandić
BilanMandić
12:31 21.02.2019.

Ma čovjek je bio gladan, ipak je to Sjeverna Koreja..

DE
deda1234
19:41 20.02.2019.

Kazu da nije bolest sve sta boli... Ipak nakraju zaboli..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije