Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIROVITICA

Završio 18. Viroexpo: Sajam posjetilo 26.500 ljudi

Viroexpo (1)
Foto: Županijska komora Virovitica
1/11
21.01.2013.
u 22:37

Na sajmu je ukupno izlagalo 711 izlagača, od čega 164 izlagača iz 21 strane zemlje te izlagači iz Hrvatske.

U Virovitici je, 18. – 20. siječnja održan 18. „Viroexpo“, Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji je otvorio Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, a sajam je posjetilo 26.500 posjetitelja, priopćila je Županijska komora Virovitica.

Pokrovitelji sajma bili su: Vlada Republike Hrvatske, Ministarstvo poduzetništva i obrta i Ministarstvo poljoprivrede, a organizatori i pokrovitelji: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – POK VPŽ i TZ VPŽ.

Na sajmu je ukupno izlagalo 711 izlagača, od čega 164 izlagača iz 21 strane zemlje: Albanije, Austrije, Belgije, BiH, Crne Gore, Češke, Francuske, Indije, Italije, Kine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine, te izlagači iz Hrvatske.

Posredstvom sustava 28 Gospodarskih, Privrednih i Trgovačko-industrijskih komora iz zemlje i inozemstva, od čega 18 županijskih komora iz sustava HGK i 10 Komora iz inozemstva (5 iz BiH: Bihać, Brčko, Doboj, Mostar i Tuzla, 3 iz Mađarske: Kaposvar, Pečuh i Szentlorinc, Njemačko-hrvatska komora i Srbije - Kikinda), izlagao je 431 izlagač.

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uoči sajma održan je Gospodarski forum u okviru kojeg je predstavljena zemlja partner – Belgija. Uvodno izlaganje na temu: „Osobitosti gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vanjskotrgovinska razmjena Virovitičko-podravske županije i Kraljevine Belgije“, održao je Milan Vanđura, tajnik HGK – Županijske komore Virovitica i član Odbora za pripremu i održavanje sajamske manifestacije „Viroexpo“-a, a izlaganje „Kako poslovati s Kraljevinom Belgijom“, održao je Antonio Garcia, ataše za gospodarstvo i trgovinu iz Trgovinskog ureda Kraljevine Belgije u RH.

Forumu i sajmu prisustvovala je Nancy Rossignol, veleposlanica Kraljevine Belgije u RH, koja je izjavila da Belgija s radošću očekuje ulazak Hrvatske u EU.

Na sajmu je održano niz stručnih predavanja, od kojih su posebno bila zapažena ona koja je organizirao Odsjek za razvoj ljudskih potencijala HGK – Županijske komore Virovitica, a koja su imali eminentni stručnjaci i profesori s Agronomskog (prof.dr.sc. Zlatko Svečnjak) i Ekonomskog fakulteta (prof.dr.sc. Tonći Lazibat, dekan i prof.dr.sc. Nikola Knego) Sveučilišta u Zagrebu.

Najljepšim izložbenim prostorom na sajmu „Viroexpo“, organizatori su proglasili izložbeni prostor „Drvo je prvo“ koji je osmislio i uredio Centar za dizajn HGK.

>> Viroexpo privukao veliki broj posjetitelja, zabave nije manjkalo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije