Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naoružan bombom

Završila talačka kriza u Berlinu – napadač se predao, talac slobodan

berlin,talačka kriza,njemačka policija (1)
Reuters/PIXSELL
21.12.2012.
u 17:55

Napadač je tražio milijun eura i slobodan prolaz. Za taoca je uzeo zaposlenika banke

Talačka kriza u berlinskoj banci okončana je oko 1 sat iza ponoći. Napadač se predao policiji, a talac je oslobođen.

Podsjetimo, muškarac naoružan bombom danas je ušao u banku u berlinskoj četvrti Zehlendorf i uzeo najmanje jednog taoca, prenosi Bild. Napadač traži milijun eura i slobodan prolaz, a policija je izvijestila da je prijetio dizanjem u zrak zgrade podružnice Deutsche Banka.

Policija je više puta kontaktirala s napadačem, javlja Berliner Morgenpost. Počinitelj je u banku ušao u 15.50 sati, deset minuta prije zatvaranja. Policija zasad nema podataka o identitetima napadača i taoca. Poznato je tek da je talac zaposlenik banke, muškarac s berlinskog područja star oko 40 godina.

Na terenu je bilo 300-njak policajaca. Interventna policija osigurala je područje oko banke, iza koje se nalaze i tri vozila hitne pomoći. Snajperisti su na pozicijama i spremni za pucanje u slučaju potrebe. Autobusne su linije preusmjerene, a brojni restorani u kvartu zatvoreni. Mnogi ljudi ne znaju kako stići domovima, jedina im je opcija gradska željeznica S-Bahn.

Policija je oko 20 sati evakuirala obližnji meksički restoran u kojem su se okupili novinari i fotografi da bi imali bolji pogled na banku. Policija je u jednom trenutku ispratila nepoznatu ženu ogrnutu dekom.

Kao mjera predostrožnosti, policija je benzinske postaje u kvartu zamolila da zatvore spremnike s gorivom u slučaju da dođe do eksplozije.

 

Ključne riječi

Komentara 8

PI
pidocha
18:43 21.12.2012.

a ja mislia .....dužnik u francima,kad ono,...:-(((

SE
Sejo
08:43 22.12.2012.

Imaju i Nijemci budala kao Mevlid Jasarevic.Pa kako on misli potrositi taj nov ac ako ga i dobije kad ce ga pratiti svaki korak do kraja zivota.predaj se trazi uvjerenje da si lud ,to je jedino rjesenje za njega

LI
lietuva
18:03 21.12.2012.

Kao što nije taočka nego talačka kriza tako je i talac, a ne taoc.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije