Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

Završeno suđenje hrvatskom branitelju Mati Čondriću

mato čondrić
Foto: VL
06.09.2015.
u 16:25

Čondrića se tereti da je u ljeto 1992. kao pripadnik vojne policije HVO-a omogućio dvojici vojnika da na stadionu u Bosanskom Brodu siluju jednu ženu koju je potom i sam seksualno zlostavljao na ponižavajući način

Sud BiH izreći će 18. rujna presudu hrvatskom branitelju Mati Čondriću (51) iz Slavonskog Broda, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Čondrića se tereti da je u ljeto 1992. kao pripadnik vojne policije HVO-a omogućio dvojici vojnika da na stadionu u Bosanskom Brodu siluju jednu ženu koju je potom i sam seksualno zlostavljao na ponižavajući način. Optužen je i za psihičko i fizičko zlostavljanje dvije osobe.

Obrana tvrdi da nije kriv te kako je moguće da je došlo do zamjene identiteta, jer žrtva nije znala njegovo prezime. Čondrić je uhićen u studenom prošle godine u blizini graničnog prijelaza u Bosanskom Brodu po nalogu Tužiteljstva BiH.

>>Podignuta optužnica protiv Nasera Orića, ratnog zapovjednika obrane Srebrenice

>>Optužnica protiv državljana Srbije zbog mučenja i smrti hrvatskih vojnika

Komentara 51

BE
berava
16:51 06.09.2015.

Da smo mi prava drzava,tj. da imamo hrvatsku vlast, na nasim granicama bi palo na stotine njih koji su mucili i ubijali Hrvate.

DI
Diosiario
20:03 06.09.2015.

Ovo je onaj za kojeg cijela Posavina zna da je nevin i da je ovo farsa od suđenja. Za ovog se iz zrakoplova vidi da je nevin.

KA
Kameni
17:58 06.09.2015.

Nije ni znala datum rodjenja njegove babe po ocevoj strani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije