Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREŽIVIO, ALI UZDRMAN
Povratak na članak

Britanski premijer se izvukao: Konzervativci ga se ipak nisu odrekli

Glasanje je trajalo dva sata, a završeno je u 21 sat po hrvatskom vremenu

Komentari 2

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
06:40 07.06.2022.

Nikada se konzervativci u Britaniji nisu odrekli svojih vođa, ali kao i noćas, rekli su im često neka odu. Britanci imaju osigurače svog demokratskog sustava. Jedan od njih je mogućnost da najsnažnija stranka u parlamentu tajnim glasanjem kaže što misli o vođenju države svome premijeru i javnosti. Johnson je toliko puta lažima obmanuo britansku javnost da je to na kraju dovelo do javnog sramoćenja poput zviždanja okupljenih ljudi prilikom njegovog pojavljivanja na kraljičinoj jubilarnoj proslavi. Meni je posebno odvratna njegova laž kojom je oblijepio svoj BREXIT crveni autobus u kojoj je napisao u kampanji da Ujedinjeno Kraljevstvo daje svaki tjedan EU 350 milijuna funti i da predlaže istupanje iz EU i sav taj novac dati u zdravstvene fondove. Nikad to nije uradio, prevario je birače. A Britanija je ostala bez europskih institucija kao što su europske financijske i za lijekove. Mogu samo zamisliti koliki je to izravni gubitak ne samo zbog gubitka nekoliko tisuća uposlenih stručnjaka već i zbog utjecaja na novčano najsnažnije sektore europske administracije, a posredno izgubljen utjecaj na EU u tim područjima. Odmah je ukinuo europske zakone, uveo posebne carinske uvjete u britanskim lukama, doveo do neviđene gužve stvaranjem barijera u trgovini i ogromnih redova u luci Dover koji su dugi desetke kliometara. Sjeverna Irska je i odgurnula konzervativnu stranku i krenula u smjeru Irske. Škotska govori o neovisnosti. I na kraju pijanke za vrijeme epidemijske krize. Puno štete!

VL
Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
07:26 07.06.2022.

Spasila ga frizura.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.