Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobi u groznom

Završena opsada parlamenta Čečenije, napadači ubijeni

čečnija
REUTERS/PIXSELL
19.10.2010.
u 08:41

Prema agenciji Interfaks, napadnut je i ured predsjednika parlamenta u kojem se čula pucnjava.

Najmanje sedam osoba jutros je poginulo u napadu bombaša samoubojica i više naoružanih napadača na parlament Čečenije u Groznom.  Svi napadači su ubijeni nakon akcije policijskih snaga,  navodi ruska agencija RIA. Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov izjavio je da je akcija protiv napadača okončana te da su svi mrtvi.

- Svi militanti su ubijeni, osoblje i zastupnici koji su se zatekli u zgradi parlamenta su oslobođeni. Koordinirana akcija oslobađanja, koju su provele specijalne snage, trajala je 20 minuta - kazao je Kadirov. 

Dva bombaša aktivirala su eksploziv ispred zgrade parlamenta, a više napadača otvorilo je paljbu na djelatnike osiguranja. Prema Interfaksu, napadnut je i ured predsjednika parlamenta  Dukuvaha Abdurahmanova. Ruski izvori navode da su osim napadača stradala i četiri pripadnika osiguranja te da je 13 osoba ranjeno.

Aleksej Malašenko, analitičar Carnegie Centra u Moskvi i stručnjak za Čečeniju, izjavio je da napad predstavlja težak udarac za Kadirova. 

- Bio je to napad na Kadirova. Obećao je da može svladati militante. Moskvi je stalno tvrdio da kontrolira situaciju. Putin će sada biti razočaran -  kazao je Malašenko za The Moscow News.

 

Komentara 29

ST
Stockholm
10:48 19.10.2010.

Rusi obicno bez prevelikih ceremonija, bez obzira na civilne zrtve, na brzaka i ucinkovito uvijek ukokaju teroriste do poslednjeg, i svi to odobravaju. A kad Izrael napravi nesto slicno, pa i ako dosta civiliziranije, onda uvijek velika buka ...

OB
-obrisani-
18:50 19.10.2010.

sta se bre cudis....\"riznica\": malo sam zbunjen malo sam smusen.... to je za \"riznica\" opisao poznate pesnik Mesa Serlimovic. Jedan dan Bosnjak, drugi dan Mosnjak.

MM
Mladen Miletić
11:16 19.10.2010.

Stockholm , je u pravu kada netko otme 2 Izraelska vojnika na spavanju onda uniđu u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije