Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski fondovi

Završen prvi informatički tečaj za osobe s invaliditetom

ecdl (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
29.11.2011.
u 12:56

Projekt "Partnerstvo za napredak" uskoro očekuje i drugu grupu polaznika.

Osam polaznika završilo je prvi šetotjedni ECDL tečaj u IT Centru Gospić koji je posebno organiziran za osobe s invaliditetom. Cilj mu je njihova edukacija, a pokretač je projekta Zajednica osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s županijom, gradom Gospićem i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Projekt "Partnerstvo za napredak" uskoro očekuje i drugu grupu polaznika, a završetak prvoga tečaja danas je obilježen zakuskom kojoj su nazočili sudionici tečaja uz dožupana Ivicu Mataiju, Ivicu Radoševića, ravnatelja gospićke osnovne škole, te Martu Grgurić, zamjenicu gradonačelnika.

Marica Mirić iz zajednice Saveza osoba s invaliditetom Hrvatske prva je ostvarila kontakt sa školom u čijim se prostorijama odvija tečaj.

– Iako je naša informatička učionica vrlo dobro opremljena, dobili smo 11 novih računala, ali i nekoliko stolova koje smo postavili u odjelu posebnog programa za učenike s teškoćama u razvoju koji imamo od ove školske godine. Zahvaljujem na toj donaciji koja će ostati u našem trajnom vlasništvu – kazao je ravnatelj Radošević.

– Tečaj je organiziran uz pomoć novca iz pretpristupnih fondova, ali i u partnerstvu sa županijom. Zajednica jako dobro zna da osobe s invaliditetom na tržištu rada mogu biti konkurentne samo ako su konkurentne u svojim kompetencijama. Suvremene tehnologije i informatička znanja ona su koja im i te kako pomažu da to postanu – kazala je Mirić.

– Svjesni svih okolnosti u kojima živimo, svjesni svakodnevnih izazova, naravno da nam je solidarnost jedno od uporišta. Osim znanja koja stječemo svakodnevno, ona  je onaj na oslonac s kojim krećemo i s kojim želimo biti konkurentni ne samo na županijskom nego i na hrvatskom, a usuđujem se reći i na europskom tržištu rada. Rad je uvjet naše socijalizacije, uvjet i naše egzistencije, ali i našega društva. Omogućuje nam kontakt i komunikaciju – kazao je dožupan Mataija.

Dodao je da je Ličko-senjska županija institucija koja podupire razvoj društva, ulaže i u uklanjanje barijera koje onemogućuju normalnu komunikaciju među ljudima različitih tjelesnih mogućnosti.

– Županija je i poslodavac koji želi okupljati ljude koji imaju znanja, želje, volje i ideje kako bismo zajedno gradili svijet u kojem će biti ugodnije živjeti – kazao je.

Dogradonačelnica Grgurić zaželjela je svim polaznicima da naučeno iskoriste na najbolji način.
– Želim vam dobru sljedeću godinu, ako nemate posla da ga nađete, a da vam zdravlje bude što bolje i da se dobro osjećate u našem gradu i županiji i da iduća godina bude ona u kojoj ćete ispuniti sve svoje poslovne i osobne uspjehe – kazala je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije