Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Završen politički hod Angele Merkel

Naslovnica
30.10.2018.
u 00:02

Ja snosim odgovornost za sve, i za naše uspjehe, ali i za promašaje, rekla je vidno razočarana kancelarka Merkel.

Neću se natjecati za reizbor na čelu stranke na CDU-ovoj konvenciji u prosincu, spremna sam odraditi mandat kancelarke do kraja i nakon toga se više neću kandidirati za tu funkciju, niti ću se ikad više natjecati za bilo kakvu političku poziciju - objavila je njemačka kancelarka Angela Merkel na press konferenciji u Berlinu, dan nakon što su i izbori u saveznoj pokrajini Hessen pokazali da njezina stranka masovno gubi birače.

Iako želi odraditi mandat kancelarke do kraja, Merkel je uvijek zastupala stav da kancelar(ka) Njemačke mora biti predsjednik(ca) najjače stranke, pa se sada neminovno otvara, barem za nagađanja, i pitanje hoće li Merkel izdržati ovaj kancelarski mandat do kraja ili će izbor novog čelnika ili čelnice CDU-a, uz mogući izlazak SPD-a iz aktualne vladajuće koalicije, potaknuti izvanredne izbore u Njemačkoj, možda već u proljeće 2019. godine.

– Imam snažan dojam da je došlo vrijeme za otvaranje novog poglavlja – rekla je Merkel na press konferenciji u sjedištu CDU-a, stranke na čijem je čelu posljednjih 18 godina, što je era koja prestaje u prvom tjednu prosinca. Tada se, naime, održava CDU-ova konvencija na kojoj se bira Merkeličin nasljednik ili nasljednica, a odmah počele su se isticati kandidature za to mjesto.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili na našem e-izdanju!

Donosimo i ove priče: 

>>Obrnute hipoteke: Možete trošiti za života, a novac vratiti nakon smrti

>>Alarm za Zemlju: 2020. krajnji rok za promjenu trenda uništenja

>>Američki senator na Pantovčaku: Odlikovan Orrin Hatch, skladatelj mormonskih himni

>>Najbogatiji gradovi i općine na moru, a na kopnu vlada apsolutno siromaštvo

 

Ključne riječi

Komentara 16

DO
domagoj1492
00:51 30.10.2018.

Bit će zapamćena po migrantima i pričicama o građanskoj BiH u kojoj Hrvati nemaju pravo glasa.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:57 30.10.2018.

Europski Obama....samo lak je ova pokisala unistiti cijeli kontinent, ne samo svoju drzavu. Nadajmo se sada I njrmackom Trumpu, koji ce biti u stanju neutralizirati svu stetu koju je ova napravila, bad kak sto Trump uspijeva u USA.

Avatar Django
Django
00:31 30.10.2018.

Bez brige, ona je svoje odradila, slijedi nagrada. Sada fino na neko uhljebničko visoko mjesto u EU administraciji i pričekati dok Džanker ne ode u penziju. Jedini gubitnik je Plenković, jer sada mora malo smanjiti svoje ambicije, ipak Angela ima prednost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije