Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najneizvjesniji izbori u povijesti

Završava era Angele Merkel i troje lidera želi pokazati da je svatko od njih najbolji nasljednik Mutti

24.09.2021.
u 09:22

Novinari raspravljaju o kombinacijama vladajuće većine, a političari se prikazuju što sličnijima Merkel

Komentara 6

SI
sisavac
11:34 24.09.2021.

nikad nije bila lider, uvijek se povinovala većinskom mišljenju. to što nikad nije izlijetala je dokaz da nema hrabrosti za ništa, nikad nije riskirala, išla je kad je sve bilo utabano i ojačano. jedino što je napravila mimo ustaljene prakse jest onaj poziv migrantima. tu je izletjela, izlanula, bez ikakvog savjetovanja sa svojima. kaos koji ne napravila se nije smirio. radi toga je morala napraviti žestoke ustupke francuzima, talijanima, radi tog lapsusa je njemačka popustila i financijsku krizu dopustila da se liječi tiskanjem eura, neograničenim zaduživanjima, pumpanjem novca u sustav bez ikakvog pokrića. sve što je njemačka danas je zasluga prethodnika, gerharda schroedera, koji je satrao sindikate, koji više nisu u stanju paradirati tjednima i tražiti svašta, izmijenio radne odnose, olakša otkaze ali i zapošljavanje, fleksibilnost. otvorio vrata rusije i kine, koji su americi najbolji partneri u biznisu, najveće profite tamo ostvaruju. merkelica je toga svjesna, i nikad nije ta vrata zatvorila. svjesna da bez tih tržišta njemačka ekonomija je osuđena na stagnaciju. nakon gubitka par poslova kod ruskih željeznica, od par milijardi eura, direktori siemensa su merkelicu pitali nešto... nakon što su kinezi dobili lijepe poslove, pitali su ju još jednom. sad kad cijene plina divljaju, pitat će se nijemci zašto su dozvolili amerikancima da sanckioniraju i njihove firme u projektu sjeverni tok 2.

SJ
Sve je uzalud
09:31 24.09.2021.

.sve je uništila što se moglo uništiti.....sve dostignuća, industrijska, socijalna i kulturna dobra čovječanstva je uništila...........

HU
Hubrvi
09:56 24.09.2021.

Odlazi gdja. Merkel, odlazi kancelarka koja je Njemacku vrlo mudro i dobro vodila zadnjih 16 godina. Pricati u nekakvom kaosu ili losem vodjenju drzave su gluposti i zloba Hrvateka koji prije podne mrze cijeli svijet, a popodne i sami sebe.. A poslije Merkel ce doci novi kancelar i tu odluku tko ce to biti donijet ce biraci na izborima, a ne primitivci po portalima u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije