Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zavrnu li ventile, dio Varaždinaca će se uskoro smrzavati

Građane zanima hoće li ostati bez grijanja i tople vode putem kotlovnica, no nitko od mjerodavnih još ne želi o crnom scenariju
05. veljače 2013. u 10:29 1 komentara 6 prikaza
radijator
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Nekoliko dana nakon što je Trgovački sud na svojim stranicama objavio odluku o pokretanju stečaja nad tvrtkom Grijanje Varaždin, od direktora Branka Šanjeka pokušali smo doznati koji će biti daljnji koraci u stabilizaciji poslovanja. Šanjek je kazao kako je još prerano govoriti.

Još ništa nije službeno?

- Službeno nismo dobili informaciju o pokretanju stečajnog postupka pa ne možemo ništa ni komentirati – rekao je Šanjek dodavši kako niti ne može u javnost izlaziti sa nikakvim informacijama prije konzultacija sa stečajnim upraviteljom koji će reći što i kako dalje. Šanjek je inače na čelu Grijanja od 15. siječnja, nakon što je direktor Tomislav Benčić promaknut na višu funkciju u HERA-u. Šanjek je tako s mjesta voditelja uslužnih djelatnosti u Termoplinu došao na poprilično nezahvalnu funkciju direktora tvrtke koja putem kotlovnica grije i toplom vodom opskrbljuje 1.860 kućanstava, a sada joj prijeti i gašenje (a građanima smrzavanje). Potrošače, pak sad naravno najviše zanima hoće li ostati bez grijanja, a neke brine i procedura prelaska na etažno grijanje. Odluka o tome mora biti jednoglasna, a u nekim zgradama stanari se ne mogu dogovoriti. Brojni nemaju ni za režije, a kamo li za uvođenje etažnog grijanja. O tom problemu Večernji list je već pisao, a što će se dogoditi ukoliko se obistini najcrnji scenarij, odnosno odluči li stečajni upravitelj da je jedina budućnost tvrtke gašenje, nažalost još se ne zna. Gradonačelnik Goran Habuš bio je na putu, pa su nas iz Grada izvijestili kako će se naknadno očitovati. Direktor Grijanja Branko Šanjek pak očekuje da će se gradski oci ipak uključiti u rješavanje problema.

- Dopise i prijedloge šaljemo u Grad i u Termoplin i iako do sada nismo dobili nikakve konkretne odgovore, očekujemo da će se uključiti u rješavanje ove zaista vrlo ozbiljne situacije – kazao je Šanjek koji će danas u podne od suda imenovanom stečajnom upravitelju Stanku Makaru prezentirati situaciju u tvrtki.

Opskrbljivač u nuždi?

- Normalno je da postoji veliki interes za događanja u Grijanju, no više ću moći reći nakon sastanka s direktorom i nakon što proučim dokumentaciju. Tada će biti jasnije koje korake ćemo poduzeti - kazao je Makar. Osim toga, nije želio davati nikakve prognoze ili predviđenja kakva će biti sudbina tvrtke te hoće li HERA morati postaviti “opskrbljivača u nuždi”. 

>> U roku od tri dana odluka o stečaju Grijanja

U travnju rasprava o daljnjem tijeku pos

U travnju rasprava o daljnjem tijeku postupka

Istovremeno s objavom pokretanja stečaja, svi vjerovnici su pozvani da u roku od 30 dana od dana objave stečaja u Narodnim novinama prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju Stanku Makaru. Inače dug Grijanja Varaždin iznosi 8.8 milijuna kuna, od čega je najveći dug prema Termoplinu, i iznosi, 8,7 milijuna kuna.

O prijavljenim tražbinama, kao i o daljnjem tijeku stečajnog postupka, raspravljat će se 10. travnja.

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme