Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do daljnjih obavijesti

Zavod za javno zdravstvo upozorava: Ne kupajte se u ovoj uvali, zabilježeno onečišćenja fekalnog porijekla

Dubrovnik: Plaža u uvali Lapad prepuna turista
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/6
14.08.2020.
u 12:02

Rezultati ispitivanja za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli u Uvali Lapad pokazali su kako prelaze propisane granične vrijednosti

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije upozorio je građane i turiste da se ne kupaju u Uvali Lapad zbog onečišćenja fekalnog porijekla. 

Nakon prijave o onečišćenju koju su zaprimili 13. kolovoza, uzeli su uzorak mora, a rezultati ispitivanja za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli pokazali su kako oni prelaze propisane granične vrijednosti

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje NN 73/08 čl.23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja.

GALERIJA Plaža u uvali Lapad prepuna turista

Dubrovnik: Plaža u uvali Lapad prepuna turista
1/6

S obzirom na to da uzorak mora na plaži u Uvali Lapad zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne udovoljava uvjetima Uredbe ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti.

Komentara 2

AN
Antihlebinac
08:00 16.08.2020.

Dok je Vecernjak bio kvalitetan medij,u malom obojenom pravokutniku je uvijek pisala lokacija s koje vijest dolazi a sad imas bombasticni naslov tipa"Majka ubila djecu pa sebe"a u clanku shvatis da je to u Gruziji...novinarstvo visoke kvalitete!

DU
Deleted user
12:19 14.08.2020.

Zavod za javno zdravstvo upozorava: Ne kupajte se u ovoj uvali,....ahahaaaa, ovo kod purgera je sve u stilu dodji draga dole do ovaca da ti pokazem nesto, hebali bi se za jedan click..... pa zar nijeste mogli odma u naslovu staviti o kojoj se uvali radi ko sto je i Dubrovacki Dnevnik ...... VAŽNO! Zbog iznenadnog fekalnog onečišćenja Uvala Lapad nije za kupanje....ili dubrovacki vjesnik...."UPOZORENJE Ne kupajte se u Uvali Lapad!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije