Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avantura

Zavjetni pohod biciklima iz Požege u Međugorje

pozega
Dusan Mirkovic/PIXSELL
25.09.2013.
u 14:20

Plan dolaska u Međugorje je pomaknut zbog vremenskih nepogoda, no Galić i Piper su uspjeli stići i vratiti se u Požegu

Na gotovo četiri stotine kilometara dugi put do Međugorja, uputila su se dva požeška biciklista – poznati poduzetnik Josip Galić te student Ivan Piper. Inicijator ove avanture bio je Josip Galić, na koju se zavjetovao još 2009. godine. Prije polaska, davao je polovične šanse da uspiju u svom naumu, no usprkos kiši, bolovima i problemima s biciklom, dvojac je uspio doći do poznatog svetišta Međugorja.

- Ovaj pothvat posvetio sam pokojnoj majci Ani, prijatelju Spasi Ragužu preminulom 2009. godine, te teško bolesnoj Dubravki Vrdoljak, dugogodišnjoj poslovnoj suradnici, kaže Galić, inače vlanik Vinogradarstva i vinarije u požeškom kraju. Nazočili su svetoj misi u Međugorju, te razgledali svetište i znamenitosti tog dijela Hercegovine odakle inače potječe Galićeva obitelj.

Plan dolaska u Međugorje je pomaknut zbog vremenskih nepogoda, no Galić i Piper su uspjeli stići i vratiti se u Požegu baš na dan održavanja požeškog teniskog turnira veterana, koji je bio posvećen upravo Spasi Ragužu.

- Bilo je dosta naporno putovati, u nekoliko navrata zbog kiše smo morali stajati i čekati bolje vrijeme, a u prosjeku su vozili oko 60 kilometara na sat – kazao nam je Požežnin Nenad Horvat-Bracika, koji je bio pratnja dvojici biciklista, te ima davao tehničku potporu za vrijeme puta.

>> Put od 700 km: Biciklima prema Međugorju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije