Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje nad manjinom

Zavjet šutnje o silovanjima kršćanskih djevojčica u Pakistanu

pakistan
AFP
20.10.2010.
u 19:22

Najnovija žrtva je 12-godišnja Lubnu Masih koju je napala i silovala, a zatim i ubila skupina muslimana u gradu Rawalpindi.

U Pakistanu se sve češće događaju slučajevi brutalnog nasilja protiv kršćanskih djevojčica. Najnovija žrtva je 12-godišnja Lubnu Masih koju je napala i silovala, a zatim i ubila skupina muslimana u gradu Rawalpindi. Njezini roditelji još uvijek su u šoku i nisu nikoga optužili, piše Katolička tiskovna agencija (KTA).

– Ta obitelj sada želi napustiti Rawalpindi i bilo gdje početi sasvim novi život – tvrdi jedan promatrač koji je s njima razgovarao.

Kršćanska organizacija Christian Lawyers Foundation želi im pružiti pravnu pomoć kako bi podigli optužnicu. Slučajevi nasilja i zloporabe kršćanskih djevojčica nisu nešto neuobičajeno u ovoj muslimanskoj državi. Svi slučajevi koji su ugledali svjetlost dana samo su vrh ledenog brijega. Kršćanske udruge izvješćuju i o silovanju 13-godišnje Kiran Nayyaz koja je radila kao kućna pomoćnica jednoga bogatog muslimanskog veleposjednika u gradu Faisalabadu. Kiran je zatrudnjela nakon što ju je silovao vozač te bogate obitelji. Iako se silovanje dogodilo u travnju ove godine, o njemu se počelo pisati tek u listopadu kada su lokalni biskupi podigli optužnicu protiv nasilnika.

U Pakistanu živi oko 2,8 milijuna kršćana, što je kap u moru u odnosu na 170 milijuna muslimana. Pritisak na manjine pojačao se jačanjem islamističkih elemenata.

Ključne riječi

Komentara 35

OB
-obrisani-
00:21 21.10.2010.

nije džigra nego džirga a ona lojava je glavna....... dakle: Loya Jirga - po njihovom

OB
-obrisani-
00:22 21.10.2010.

i to je njihova skupština...

RI
Riznica
00:00 21.10.2010.

Kakvo je ovo islamofobisko novinarstvo, poceli ste se baviti i hiljade godisnjim zaostalim krvnim osveta u Pakistanu???? Vecernjak je postao sa svojim internet novinarcicima debeli pauk mrznje u sirenju medzu vjerskih sukoba....Dali to trebamo sada neka skupina krscana da silujuuju muslimansku djevojcicu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije