Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fatto Quotidiano

Zavjera protiv Benedikta XVI. – umrijet će u roku od 12 mjeseci?

papa benedikt xvi.
Reuters/PIXSELL
10.02.2012.
u 15:00

Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi izjavio je da je “evidentno riječ o buncanju koje nikako ne treba uzeti zaozbiljno"

VATIKAN – List Fatto Quotidiano objavio je danas na prvoj stranici da u Vatikanu postoji zavjera protiv Benedikta XVI. Čak se predviđa i papina smrt u sljedećih 12 mjeseci. Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi izjavio je da je “evidentno riječ o buncanju koje nikako ne treba uzeti zaozbiljno. Takvo je pisanje ludosti”. Zašto je list napisao da u Vatikanu postoji zavjera te da se prognozira papina smrt pa čak i njegov nasljednik?

“Sveti Otac živjet će još 12 mjeseci”, napisano je na njemačkom jeziku u anonimnom dokumentu datiranom 30. prosinca 2011. koji je kolumbijski kardinal Castrillon Hoyos predao u siječnju ove godine državnom tajništvu i papinu tajniku. U tom dokumentu navodi se i da je nadbiskup Palerma kardinal Paolo Romeo za vrijeme putovanja u Peking u studenome 2011. govorio da će papa umrijeti u idućih 12 mjeseci. Kardinal Romeo navodno je rekao i da će Benedikta XVI. na Petrovoj stolici naslijediti sadašnji nadbiskup Milana kardinal Angelo Scola.

Kardinal Romeo također je opovrgnuo pisanje lista Fatto Quotidiano.

“Sve je bez ikakva temelja”, izjavio je Romo i naglasio da je sve “toliko izvan svake realnosti da se na to ne bi trebalo ni obazirati”. Tekst potpisuje novinar Marco Lillo, a glavni urednik Fatta Quotidiana Antonio Padellaro najavio je da će objaviti dokument u kojem se to govori. Napisan je, navodno, na njemačkom jeziku kako bi ga što manje osoba u Vatikanu razumjelo. Prognozira da će Benedikt XVI., koji će u travnju proslaviti 85. rođendan, umrijeti u roku od 12 mjeseci u razgovoru s nekim talijanskim poduzetnicima u Pekingu.

Komentara 30

X2
xychhr-200
19:12 10.02.2012.

. Parazita je pun svijet... jedan više ili manje...

FE
Felicijen
15:21 10.02.2012.

Neka nazove one naše vidovnjake na raznoraznim noćnim programima skoro svih televizija koji ljudima obogaćuju telefonske račune pa neka mu skinu \"uroke\" ili slično. Možda mu pomogne a njemu bi sigurno dali i popust zbog promocije...

AG
Agramer198
18:33 10.02.2012.

Kriste, otkada to Večernjak u rubrici \"Svijet\" prenosi rekla-kazala vijesti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije