Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igračkice iz Kinder jaja

Zavirite u vitrine, možda u svojim starim kolekcijama ovih figurica imate tisuće eura

Povla?i se nekoliko serija Kinder jaja u Velikoj Britaniji, više djece otrovano je salmonelom
Victoria Jones/PRESS ASSOCIATION
10.11.2022.
u 11:52

Ako u svojoj kolekciji imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa zrcalom, možete zaraditi čak nekoliko tisuća eura. Na Ebayu noćni čuvar Štrumpf ima cijenu od čak 12.000 eura.

Jedan od najpopularnijih artikala na svijetu svakako su Kinder jaja. Njihov spoj čokolade i iznenađenja gotovo da ni jedan slatkiš još nije uspio nadmašiti. No zanimljivo je kako bi se neki sretnici mogli čak i dodatno okoristiti na ponekim figuricama iz prošlosti za koje kolekcionari ne štete novca.

Prije svega radi se o figurama 'Štrumpfova'. Ako u svojoj kolekciji imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa zrcalom, možete zaraditi čak nekoliko tisuća eura. Na Ebayu noćni čuvar Štrumpf ima cijenu od čak 12.000 eura. No morate znati da su kolekcionari oprezni,  prave velike razlike i iznimno su detaljni. Priželjkivani Štrumpf ima veliku vrijednost samo ako je korišten uložak od plave tvrde plastike, s naslikanim šeširom i hlačama, piše Fenix Magazin.

Isto vrijedi i za Štrumpfa s frulom, koji može dosegnuti vrijednost od čak 5.000 do 10.000 eura ako je proizveden kao bijela figurica s crvenom frulom. To je naime bila greška u proizvodnji, dok normalni štrumpfovi s frulom vrijede nekoliko stotina eura.

Štrumpf sa zrcalom može vam donijeti između 4.800 i 6.000 eura zarade, ali njegovo zrcalo mora biti obojeno u srebrnu, umjesto u bijelu boju. Štrumpf na štulama vrijedi oko 900 eura.

Još jedna figura koja ima veliku vrijednost je patuljak Ferdi Fallobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vrijedi između 2.000 i 3.500 eura. Figurice Asterixa i Obelixa također su cijenjene i vrijede oko 100 do 180 eura.

Video: Najviše živo božićno drvce spremno je za sezonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije