Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROSTRUKI UBOJICA

Zavadlav u problemu! U ćeliji više nema mjesta za ljubavna pisma, djevojke mu nude brak

Foto: Pixsell
1/6
15.12.2020.
u 22:30

Filip je, podsjetimo, prošli tjedan videolinkom iz zatvora u Gospiću nazočio sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda.

Nekoliko je dana do najavljenog ročišta u slučaju suđenja Filipu Zavadlavu, optuženom da je 11. siječnja ubio tri muškarca, Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), u splitskom Varošu.

Njegov odvjetnik Branko Šerić još dvoji hoće li Filip davati iskaz i govoriti o tome što je prethodilo samom činu. Čekat će do zadnjeg trenutka. Prošlo ročište je odgođeno jer se odvjetnik Šerić zarazio koronavirusom. Sad je dobro.

- Ozdravio sam, bio je blaži oblik korona virusa. Kod Filipa u zatvoru u Gospiću nisam bio, nije bilo potrebe za tim, a i zbog situacije s pandemijom pristup zatvoru je bio otežan, čak i za odvjetnike. Čuo sam se s Filipom više puta. On je odlično. Što se tiče davanja iskaza, teško mi je procijeniti. Sve ovisi o tijeku suđenja, ali i kakav će biti Filip. Najmanje što želim je da sjedne pred suca i priča nebulozne stvari. Moram imati povjerenja u njega da će biti pouzdan sa sadržajem - kaže za 24sata Šerić, koji nikako ne može biti zadovoljan posljednjom eskapadom svojega klijenta.

Filip je, podsjetimo, prošli tjedan videolinkom iz zatvora u Gospiću nazočio sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda. Odlučivalo se o produljenju istražnog zatvora, a Zavadlav je pokušao nagovoriti suca Mlađana Prvana da ga pusti iz istražnog zatvora.

- Ako me pustite na slobodu, ući ćete u povijest, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci - očito nesvjestan vlastite situacije rekao je Filip.

Na ovakav čin i slobodu komunikacije prema sucu Zavadlava je ohrabrila činjenica da je postao itekako svjestan podrške koju ima u dijelu populacije, posebno ženske. I dalje dobiva na desetke pisama tjedno u kojima mu djevojke iskazuju ljubav, nude čak i brak, govore mu da će ga čekati, nazivaju ga herojem... Poklona i pisama u ćeliji ima toliko da više nema gdje s njima, a s njim u sobi je, kako doznajemo, sad i cimer. Kako doznajemo, i dalje pati od nesanice, redovito vježba i uči talijanski.

U Facebook grupi Pravda, službenoj grupi koja prikuplja novac za Filipovu obranu, oštro su apelirali na djevojke da mu prestanu slati pisma ljubavnog sadržaja i nazivati ga herojem, jer on nije heroj, nego, pojašnjavaju, tragičar kojeg je život doveo do situacije u kojoj je sad. Navode i kako mu samo stvaraju konfuziju, zbog čega se i odvažio sa sucem Prvanom tako razgovarati.

- Uvijek će biti djevojaka koje će ga smatrati herojem ulice, što je potpuno pogrešno, ali ima dovoljno primjera i prije ovoga da neke žene vole takve muškarce pa će im slati srcedrapateljska pisma. U ovom slučaju Filipa je to potaknulo na okretanje stvarnosti. To je jedan od mehanizama obrane od onoga za što je optužen, da je trostruki ubojica, a ubojstvo je zaista bilo izvedeno na spektakularan način - kaže ugledni splitski psihijatar, dr. Ivan Urlić.

Podsjetimo, na Županijskom sudu u Splitu posljednja ročišta u slučaju trostrukog ubojstva bila su krajem rujna i početkom listopada, kad su brojni prijatelji i poznanici Filipa Zavadlava svjedočili o stanju rastresenosti u kojem je bio nekoliko tjedana prije stravičnog ubojstva. Svoj iskaz, odnosno mišljenje dali su i vještaci koji su procijenili da je Filip u vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv.

Suđenje bi se trebalo nastaviti u petak za kada je najavljen dolazak još nekih svjedoka i čitanje iskaza. No, nije sigurno hoće li se ročište i održati jer je tužitelj prijavio da ima koronavirus. Čeka se odluka sutkinje Višnje Strinić, piše 24sata

Komentara 17

BA
balizg
23:44 15.12.2020.

Osobno znam jednu djevojku koja mu je pisala. Djevojka se vraćala iz komune nekoliko puta, kako živi i koji su joj ciljevi van svakog komentara, roditelji još gori.

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
23:10 15.12.2020.

Kad se dijelio mozak neke su to prespavale. Danas pišu pisma i nude brak!

DU
Deleted user
07:18 16.12.2020.

To je stara evolucijska "nadaljevanka" odnosno ženke odmah "padnu" na agresivnog mužjaka - jer je u taj čin uračunato unaprijed da će i potomstvo biti tako agresivno pa će onda, slijedom te prednosti koje ima od samog rođenja, imati više šanse preživjeti. Zato toliko njih upadne u te strašne veze s agresivcima koji ih kasnije i tuku, ali priroda je svoje "odreagirala" u samom početku i tu više nema pomoći. Kako rekla jedna moja poznanica iz Splita, one mekane, pitome ćudi - zaobilaze ih kao palme na Rivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije