Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAUDIJSKA ARABIJA

Zauzeo se za to da se muškarci i žene druže i odmah dobio otkaz

saudijska arabija
AFP
21.04.2010.
u 18:18

"Miješanje (spolova) je uobičajena stvar i nema razloga da se zabranjuje", rekao je Al-Hamidi u intervjuu i nedugo nakon toga otpušten je s dužnosti.

Čelnik vjerske policije u Saudijskoj Arabiji otpustio je voditelja podružnice u Meki jer je zagovarao miješanje spolova u javnosti, objavio je dužnosnik vjerske policije, a prenose agencije. Smijenjeni Ahmed bin Kasima al-Hamidija u novinskom je intervjuu kazao kako bi muškarcima i ženama napokon trebalo dopustiti da se druže u javnosti, što je u izravnoj suprotnosti sa stavovima vjerske policije.

- Miješanje (spolova) je uobičajena stvar i nema razloga da se zabranjuje - rekao je Al-Hamidi u intervjuu i nedugo nakon toga otpušten je s dužnosti.

U vrlo strogim i represivnim uvjetima vjerska policija zabranjuje miješanje muškaraca i žena u javnosti ako nisu u krvnom srodstvu. Muškarce i žene koji sjede u kafićima, restoranima ili na drugim mjestima uhite i zatvaraju.

Saudijska Arabija, iako bogata, najkonzervativnija je je zemlja na svijetu. Samo je u ovoj zemlji ženama zabranjeno voziti automobil, a bez pratnje muškarca u srodstvu one ne smiju ni izlaziti iz svojih kuća.

 

Komentara 7

OB
-obrisani-
19:02 21.04.2010.

Ahmed bin Kasima al-Hamidija vjerovatno treba jedna sekretarica sa kratkom suknjicom u kancelariji, da mu viski sa kafom servira svako jutro (kao u svim normalnim zemljama)...

Avatar Sentinel
Sentinel
07:19 22.04.2010.

Nisu bogati što su pametni, nego što imaju naftu. Kad nestane nafte, nestaće i bogatstva i pameti.

OB
-obrisani-
18:57 21.04.2010.

Sta ce Saudiskoj zeni vozacka kad se vozikaju taksijem a polovica ima privatne sofere... Sto se tice izlazaka i pratnje muskaraca je cista laz.....Izlaze one i trose kao lude po Saudiskim shopin centrima, sa svojim kolegicama, dok im muzavi zaradzujuuju pare...Imaju svoje privatne bazene, ergele konja, poslugu itd itd a mi samo mozemo biti zavidni Saudiskim zenama.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije