Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGULACIJA Hrvatske vode uredile 4,5 kilometara korita rijeke Bednje

Zauzdana nepredvidiva rijeka

16.12.2008.
u 16:35

MARGEČAN – Djelatnici varaždinskoga Hidroinga završili su golem posao na regulaciji četiri i pol kilometara korita rijeke Bednje između Margečana i Ivanečke Željeznice. Riječ je o kritičnom nizinskom toku rijeke, pri čemu se rijeka Bednja za obilnijih kiša u pravilu izlijevala i poplavljivala stotine hektara na području Stažnjevca, Salinovca, Margečana i niže.

Uz štete na poljodjelskim kulturama u doba vegetacije, poplave su nanosile i velike štete infrastrukturi, prije svega putovima i cestama, te onemogućavale promet. Kako bi se to spriječilo, Vlada RH je putem Hrvatskih voda u regulaciju uložila 4,5 milijuna kuna.

U povodu završetka radova, regulirani dio vodotoka obišli su direktor Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda u Varaždinu Vladimir Novak i direktor Vodnogospodarske ispostave Drava Dunav Ivan Cerovec, varaždinski dožupan Goran Kaniški te izaslanstvo HDZ-a u kojemu su bili predsjednik županijskog HDZ-a Tomislav Kezelj, predsjednik GO HDZ-a Ivanca Dražen Krtanjek te predstavnici stranačkog ogranka u Margečanu na čelu s Vladimirom Lackovićem.

On je, uime mještana, zahvalio Hrvatskim vodama na dobro obavljenu poslu te istaknuo da će regulacija značajno olakšati život mještanima i pridonijeti obnavljanju poljodjelske proizvodnje na površinama uz Bednju. (ljr)




Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije