Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekološka katastrofa
Povratak na članak

'Zaustavite gradnju hidroelektrana'. Rijekama Balkana prijeti uništenje

Konferencija u Sarajevu okupila je više od dvije stotine sudionika, uglavnom pripadnika različitih ekoloških udruga, koje je ujedinila procjena kako je nužno zaustaviti gradnju tisuća novih hidroelektrana i brana na Balkanu

Komentari 12

ST
stefj
17:33 27.09.2018.

Te eko udruge, koje se to štetočine. Imaju dobru namjeru, ali ih je toliko lako izmanipulirati da je to smiješno... Najbolji primjer su štedne žarulje za koje su toliko forsirali da se koriste, a time jesu možda nešto sitno smanjili emitiranje CO2, ali su nas otrovali, kao i naš okoliš puno gorim stvarima od CO2...

VL
I1
ing-12345
17:38 27.09.2018.

Zaustavite gradnju hidroelektrana, pa zaustavite gradnju termoelektrana pa zaustavite gradnju nuklearnih elektrana. Ovo pokazuje totalno ludilo takozvanih zelenih. Pa to znači zaustavljanje gradnje svih pouzdanih i stalnih izvora električne energije a sa druge strane žele uvesti električne automobile. koji trebajuu električnu energiju za pogon. Sunčeva energija i energija vjetra je nepouzdan i nestalan izvor električne energije i ne mogu zamijeniti gore navedene elektrane. To zna svatko tko ima inžinjersko obrazovanje. Pa energiju vjetra čovječanstvo je koristilo par tisuća godina (jedrenjaci i vjetrenjače) pa ju je napustilo brzinom svjetlosti kada je James Watt izmislio parni stroj.

VL
AA
AAAAAA
18:52 27.09.2018.

te razne "udruge" pljačkaše državnih proračuna treba žurno ukinuti - sve glupan do glupana, ali naše peneze cuclaju.

VL
VO
vorda400
18:53 27.09.2018.

A da recimo ugasimo struju na mjesec dana gdje će hipsteri,vegani i zeleni manijaci pisati svoje gluposti o spašavanju planeta ???

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
17:40 27.09.2018.

A sta se dogadja u Kamcatki? Tamosnji dogadjaji nas se isto ticu kao i dogadjaji na Balkanu.

VL
Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
20:31 27.09.2018.

Nema ljepšeg nego kad "zeleni" iz zemalja koje su upravo na taj način uništile svoje rijeke i postale gospodarski bogate, dolaze u siromašne zemlje tržit neku ekološku osviještenost. Licemjerje i to vam kažem ja energetičar iz Luksemburga. Ovakvi ljudi su sramota za normalnu civilizaciju!

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:14 27.09.2018.

"...prijeti gradnja tisuća novih hidroelektrana i brana na Balkanu". Hahaha, toliko ih nema od pamtivjeka do sada izgradjenih u cijeloj Evropi. Svabi su vazne ribe kojih i nema, ali mu se hebe za navodnavanje i razvitak i opstojnost poljoprivrede stosto jedino navodnjavanje iz takvih jezera omogucava. A o tome da je hydropower najcisca i totalno ekoloski najprihvatljivija industrija niti spomena. Sto ne sere po Njemackoj i zabrani upotrebu ugljena?

VL
Avatar Feral
Feral
19:27 27.09.2018.

Kruščica je selo između Busovače i Viteza.

VL
DU
Deleted user
22:55 27.09.2018.

Nooo hajde da čujemo tko ih podupire i financira?? nuklearni lobi, Mazut elektrane, plinske elektrane, elektrane na ugljen??,kineski solarni paneli, Njemačke vjetrenjače??? uglavnom svi oni koji bi nam uvaljivali struju a i ona stoka kod nas koja dobro živi od nabave struje HEP-u.

VL
DU
Deleted user
23:24 27.09.2018.

Svi mi znamo da nam struja dolazi iz utičnice! Ma kakve brane? Ma kakve hidroelektrane? Samo napraviti dovoljno utičnica i svi problemi su "riješeni"! Od ovog komentara gluplje su jedino te okupljene "udruge"!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.